Bådpladser bliver revet væk: - Det er helt ekstremt

Flere nordjyske sejlklubber melder om en voldsom efterspørgsel på faste bådpladser. Nye sejlere skrives op på ventelister, der bliver længere og længere…

Flemming Sørensens telefon bimler og bamler. Han er havnefoged på Gjøl Havn, og lige nu er efterspørgslen på faste pladser usædvanligt stor, skriver TV2 Nord.

– I år er det helt ekstremt. Det er simpelthen sprunget i luften. Der er rigtig mange, der kontakter mig for at få en plads, siger Flemming Sørensen.

Havnefogeden har over 20 navne skrevet op på en venteliste. Endnu flere har vist interesse, men har givet op, da de hørte om den store efterspørgsel. Også på Lystbådehavnen i Sæby kan man mærke den store interesse. Her er ikke en eneste ledig plads, og der er flere end 30 på venteliste. Nogle af dem på listen har så midlertidigt fået lov til at ligge på gæstesejlernes pladser.

Netop manglen på gæstesejlere har samtidig skabt økonomiske problemer for flere havne i regionen. Eksempelvis står Læsø kommune til at tabe en million kroner på grund af de manglende gæstesejlere fra især Sverige. Byrådet har nu vedtaget, at sejlere får en gratis overnatning i Østerby Havn, hver gang man har to overnatninger med båd i Vesterø Havn.
Kilde: TV2 Nord
.