fbpx

I søkortet var der dybt nok - alligevel gik det galt!

Inkluder i Newsletter: Ja

De seneste dages kraftige vind har rykket rundt på bunden flere steder i Limfjorden

Med kraftig vestenvind flere dage i træk, har bundforholdende i Limfjorden igen ændret sig markant flere steder – bunden flytter sig, som vinden blæser, kunne man fristes til at sige!

Det måtte en 34 fods Hallberg Rassy i denne uge erfare på vej ind til Nibe, skriver Dansk Søredningstjeneste i Løgstør på hjemmesiden.

Båden stikker ca. 1,85 meter, og normalt ville det kunne lade sig gøre at besejle renden ind til Nibe, som på søkortet er angivet som et uddybet område fra 2.00 meter til 2.50 meter. Den 34-fod sejlbåd gik imidlertid på grund i renden onsdag eftermiddag og måtte kontakte Dansk Søredningsselskab i Løgstør og bede om hjælp.

Vejret var delvist skyet, vestlig vind 10 m/s og 15 grader, og havaristen sad ca. 450 meter inde i renden. Rescue Thyra med Egon Kristensen som bådfører og Per Rasmussen som redder blev sendt af sted og kort før klokken 16 var den grundstødte båd atter fri.

002 dansk sørdningstjeneste løgstør
14:45 afgik Rescue Thyra med Egon Kristensen som bådfører og Per Rasmussen som redder. Foto: Dansk Søredningstjeneste Løgstør.