fbpx

Opfordring: Pas på den hårde vind

Related Articles: Sejl Sikkert App med nye opdateringer der øger sikkerheden, SejlSikkert: Ta’ skipperansvar - i hele havnen
Inkluder i Newsletter: Ja

Weekenden var blæsende, og der er varslet fortsat hård vind med vindstød op til 17 m/s i den kommende uge. Det kan skabe nogle alvorlige situationer på vandet for både sejlere, SUP’ere og kano- og kajakroere, og derfor opfordrer SejlSikkert, som Søsportens Sikkerhedsråd og TrygFonden står bag, til, at man tager sine forholdsregler.

- Den vindstyrke, vi oplever i disse dage, er en udfordring for selv erfarne sejlere, og derfor bør man overveje, om man overhovedet behøver at sejle, hvis det er hårdt vejr, siger Sten Emborg, specialkonsulent i Søsportens Sikkerhedsråd, og fortsætter:

- Det er ikke en skam at blive i havn. Det er tværtimod at tage skipperansvar. Sejlads i hårdt vejr er ikke i sig selv farligt, men det kræver ekstra planlægning, ressourcer og udstyr – og naturligvis, at alle ombord bærer redningsvest. Vi ved fra vores observationsstudier, at hvis man er en gruppe på vandet, og den ledende person bærer redningsvest, så er chancen for, at de andre gør det samme, væsentligt større. Vær derfor et godt forbillede for dine sejlvenner.

Flere reddet
I den seneste uge har der været flere eksempler på, at folk er blevet reddet op af vandet, bl.a. i Dragør, hvor en sejler faldt over bord pga. den kraftige vind. Manden havde ikke vest på og måtte reddes i land af en helikopter.

- Som sejler skal man være åben for ændringer i ruten, og det er dumt at løbe en unødig risiko. Bliv hellere en dag ekstra i sikker havn og find på noget hyggeligt på land, som du og familien kan foretage jer. Beslutter du dig for at sejle i den kraftige vind, så vær sikker på, at du er godt forberedt og kender din båd og dit udstyr. Reb sejlene i god tid, så du har bedst mulighed for at kontrollere båden, og sørg på forhånd for, at mandskabet ombord har kompetencerne til at hjælpe, hvis situationen spidser til, slutter Sten Emborg.

Sådan forbereder du dig til sejlads i hårdt vejr

Tjek vinden på SejlSikkert appen
Tjek vindretningen og få seneste vejrmeldinger på appen ”SejlSikkert”.
Slå alarm med SejlSikkert Alarm appen

Download SejlSikkert Alarm Appen og start tracking før du sejler ud. Med appen på din mobil kan du hurtigt slå alarm, hvis du har brug for assistance. Med et enkelt tryk i appen, kan du ringe efter hjælp, og du opgiver automatisk din position, så redningsmandskabet kan komme direkte til stedet og undgår unødig eftersøgning.









Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen





Udvalgte artikler *