Museum for lystsejlads: Farveskift giver et løft

Selvom der findes planer om at rive bygningen ned, til fordel for et nyt teater på havnen, knokler de frivillige videre under museets nyt motto: Tænk at sejle

Vi frivillige har sagt til os selv, at det med hvor længe vi skal være her, gider vi ikke at tænke på. Vi arbejder videre, som om intet er hændt. Vi kender ikke tidspunktet - og måske kommer det slet ikke, udtaler Nils Bennicke til Søsiden på Fyns Amts Avis.

Ovenpå Coronapausen er museet igen åbnet for publikum, og flere synlige fornyelser understreger, at museet lever, og at de frivillige ikke har mistet modet.

Allerede på facaden springer nyt i øjnene. Store lyseblå bogstaver signalerer museets nye motto: Tænk at sejle. Farvevalg og de tre ord skyldes Nils Bennicke, ansvarlig for museets udstilling:
- Vi kørte med lidt sort og noget gråt i udstillingen. Det var for tungt. Vi vil have mere fart på farverne. Det er oppe i tiden, og det er vi enige om. Farveskiftet har givet et løft på hele udstillingen og på facaden, fortæller Nils Bennicke til Søsiden.

At farven har en snert af Mærsk er tilfældigt, siger Nils Bennicke, "Det er en, jeg selv har mikset. Men ok, hvis folk tænker det."
Den nye, lyseblå stil toner frem på bl. a. udstillingsbådenes fundamenter og planchernes rammer.

Museets nye slogan skulle, i følge Nils Bennicke, også gerne trække flere folk til hallen på Frederiksø, og i særdeleshed går Tænk at sejle efter at få fat i folk, som ikke er sejlere, og Nils Bennicke slutter, 
"Vi vil gerne have et bredere publikum ind, fx nogle af alle de mennesker, der færdes her langs havnen. Når de læser ”tænk at sejle” skulle de gerne sige - ”ja, hvorfor ikke ...?”

Museet har fri entre med en appel om at slippe en støtte-skilling ved udgangen. Entre-friheden har betydet, at billetkontoret, et dækshus fra et sejlskib, nu er væk. Det har givet mere gulvplads.★ Test af sejlbåde

★ J/80 Versus Melges 24

Kort Nyt

Kom med om bord på en Swan 98 - se video

★ Interview & Portræt

★ Interview, Ib Kunøe: Om bord hos Mr. X-Yachts

Motor

Princess Yacht X95 på vandet

Bådudstillinger

Copenhagen Boat Show 2020 aflyses - vender stærkt tilbage næste...

Sejlsportsliga

Sejlsportsligaen starter sæson nu!

★ Test af sejlbåde

★ Utzon Spidsgatter: Nuttede ”Snuller” - en præmiesluger

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Princess Yacht X95 på vandet

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker