Søredningstjeneste mangler frivillige midt i en travl sommer

Flere danskere har denne sommer vendt blikket mod sejlsporten, og det har givet travlhed hos Dansk Søredningsselskab.

Danskerne bliver i store tal hjemme og holder ferie, og det har betydet en stigning af nye sejlere på havet. Dansk Sejlunion udstedte alene i maj måned 1.649 fritidssejlerkort – især speedbådsbeviser og duelighedsbeviser. Det er mere end dobbelt så mange som i maj måned året før, hvor der blev udstedt 785 kort.

At der er mange nye på havet, mærker man også hos Dansk Søredningsselskab, der er en almennyttig forening, som rykker ud, når fritidssejlere og andre bådejere har brug for assistance typisk ved motorstop og grundstødning.
– Der er ingen tvivl om, at vi godt kan bruge flere frivillige, siger Michael Støvring, som er vagtchef hos Dansk Søredningsselskab i Vordingborg til TV2 Øst.

Selskabets redningsstation i Vordingborg dækker farvandene syd for Sjælland, og vagtchefen fortæller, at man på det seneste har oplevet en stor stigning i antallet af opkald fra nødlidende sejlere.

– Der kommer flere opkald i øjeblikket. Og mange af dem fra urutinerede sejlere, siger han.

Samtidig er man blevet færre frivillige på stationen. For fire år siden, da redningsstationen åbnede i 2016, var der 45 frivillige. I dag er man under det halve. Vagtchefen peger på, at det har været svært at rekruttere nye frivillige under corona-krisen.
Kilde: TV2 Øst.Seneste nyheder
America's Cup

Prada Cup i gang: Sir Ben rejser sig fra asken

Vendée Globe

Boris Herrmann på podiet?

America's Cup

Prada Cup Live: Hvem skal udfordre Team NZL i America Cup?

Kort nyt

Ro-konkurrencen Talisker Whisky Atlantic Challenge: Ny...

Motor

To nye fra Sealine programmet i 2021

Kapsejlads

Vegvisir ude af Guldborgsund - ny værtsby på vej

Kapsejlads

VM H-båd: Struer sejlklub sikrer med corona taskforce

Udvalgte artikler *