Sejl med på TV2/Lorrys sommertogt

Related Articles: Bonavista skal ud at sejle igen, Jubel i Marstal - Skonnerten Bonavista færdiggøres endeligt

TV2 Lorry sejler fra havn til havn i tre uger med en skonnert fra 1914 - og du kan komme med.

Du har mulighed for at komme med på en af sejladserne, når Nationalmuseets skonnert Bonavista stævner ud på sommertogt og besøger 18 havne i hovedstadsområdet. Det sker i ugerne 27, 28 og 29.

På TV2/Lorrys facebooksside kan du tagge en bekendt, som du gerne vil have med ud på tur. Der bliver trukket lod blandt alle i kommentarfeltet, og konkurrencen løber ind til på onsdag, den 1. juli.

Sejlturen starter klokken 09 og slutter i en ny havn om eftermiddagen - alt efter vind og vejr, skriver TV2/Lorry på deres hjemmeside.

Du kan også følge sejladsen fra sofaen. Der bliver sendt live fra havnepladserne hver aften klokken 19:30. Her vil der være fortællinger fra lokalområdet og fra livet ombord på Bonavista.

Oprindeligt var Bonavista et sejlfragtskib, der blev brugt til at transportere klipfisk over Atlanterhavet. Men efter en tocifret millionrestaurering, henover de seneste 10 år, er der nu også blevet plads til moderne komfort. Der er for eksempel installeret en motor og en opvaskemaskine om bord.

– Vi har, ved hjælp af gamle fotos af skibet, restaureret det anno 1914, og så har vi sneget enkelte moderne ting ind, siger Martin Andersen, som er skipper på Bonavista til TV2/Lorry.

– Når man kommer ud at sejle med Bonavista, så får man en god oplevelse af, hvordan det har været at sejle i gamle dage, fortæller skipperen.
Kilde: TV2/Lorry

Læs mere her om sejlruten her: (eksternt link, red.)