Fountaine-Pajot katamaraner offer for cyberangreb

Franske Fountaine-Pajots computersystemer blev i fredags udsat for et hackerangreb. Det samme skete for motorproducenten Honda for 14 dage siden.

Fredag den 19. juni blev Fountaine-Pajot, som er kendt for sine cruising-katamaraner, men også for sine Dufour enkeltskrogssejlbåde, målet for et computerangreb.

Den franske bådproducent, som har hovedkvarter i en forstad til La Rochelle på vestkysten af Frankrig, skrev i en pressemeddelelse søndag, at IT-eksperter var blevet mobiliseret, så man så hurtig som muligt kunne vende tilbage til normal drift igen.

Angrebet påvirkede ikke alene computernetværket, men også de aktiviteter, som den kendte katamaran-producent var i færd med at genstarte i forbindelse med produktionen, der har været lukket ned på grund af Covid 19-epidemien.

Salget af katamaraner står ellers for en vækst på over 20% hos Fountaine-Pajots, viser de seneste regnskabstal, mens enkeltskrogsmærket Dufour er midt i at omdefinere sin salgsstrategi, og i den forbindelse vil to måneder uden produktion skabe et tab, der bliver svært at indhente på den korte bane.

Hacker-angrebet opstår to uger efter, at den japanske motorproducent Honda blev ramt af et hackerangreb, der især gik ud over dens maritime forretningsdel. Honda er, i den maritime verden, mest kendt som leverandør af påhængsmotorer.
Kilde: Yachtingart.com