Slut med spildevands-udledning i Øresund

Fornuften sejrer. Efter massiv kritik, og stor mediebevågenhed ønsker Novafos ikke længere at udlede planlagte urenset spildevand i Øresund.

"Vi har taget den beslutning, at det ikke kommer til at gentage sig, at der bliver planlagt udledninger af urenset spildevand i Øresund" udtaler den administrerende direktrø Carsten Nystrup til TV2 Lorry.

Prop i afløbet
Det betyder her og nu, at der er blevet sat en stor prop i afløbet for mere end 725 millioner liter urenset spildevand, som kunne være endt i Øresund. Det var nemlig det samlede tal som var planlagt udledt, i forbindelse med, at Lynetteledningen, der er den store hovedspildevandsledning i hovedstaden, skulle omlægges på grund af tunnelbyggeriet under Svanemøllen i foråret 2021.

Novafos arbejder i stedet på at omdirigere spildevandet fra Gladsaxe og Gentofte ved hjælp af en midlertidig løsning. Der er tale om en strækning på ca. 1 km. Og muligheden kunne være en rørledning, måske hængende på stolper i området, men det overvejes også at finde andre løsninger, en opgave som de rådgivende ingeniører skal ind og se på.

Det bliver Hofor (Hovedstadens Forsyningsselskab, red.) som skal afhjælpe Novafos med de mange millioner liter spildevand.

Kilde: TV2Lorry