fbpx

Gratis danmarkskort over lystbådehavnene

Inkluder i Newsletter: Ja

Distancetabeller, links til nyttige havneinformationer, en oversigt over mere end 300 danske lystbådehavne. Det populære Danmarkskort over lystbådehavnene indeholder masser af viden til lystsejlerne og er netop udgivet i en opdateret version med optegning af det nye sejlrutesystem i Kattegat, der træder i kraft 1. juli. Danmarkskortet kan hentes i lystbådehavne over hele landet.

Bag danmarkskortet står Geodatastyrelsen, Rosendahls A/S og Foreningen af Lystbådehavne i Danmark (FLID).

Det nye danmarkskort indeholder også væsentlig information om de nye skibsruter i Kattegat, der træder i kraft 1. juli og som får betydning for alle, der sejler omkring Skagen og på tværs af Kattegat.

I kommende uge bringer vi her på Bådmagasinet.dk en uddybende artikel over alle ændringer og opdateringer du har brug for i forbindelse med de nye skibsruter - en dybdegående artikel som du vil kunne tilgå med dit login.

Fra myndighedernes side opfordrer man alle sejlende til at få udskiftet deres Kattegat-papirsøkort med nye søkort, hvor de nye ruter og separationssystemer er med, fortæller Elizabeth Hagemann, kontorchef i Geodatastyrelsen og fortsætter - sidste år blev kortene revet væk, så vi ser det som en rigtig god mulighed for at gøre mere opmærksom på Geodatastyrelsens officielle søkort og andre produkter, og vi er meget glade for samarbejdet med FLID og Rosendahls A/S.

Opdatering af elektronisk navigation
Husk også at kontrollere det elektroniske navigationsudstyr om bord og vær sikker på, at det er opdateret til den nyeste version. I en længere og mere dybdegående artikel i kommende udgave af magasinet BÅD som udkommer midt juli, ser vi netop på forskellene mellem iSailor, Navionics og Seapilot. Alle er testet i såvel udenlandske som danske farvande, kyst/hav, dag/nat og om bord på motorbåd/sejlbåd. Man kan ikke sige at ét produkt er ubetinget bedre end et andet, alle har de sine egne styrker. Mange leder efter den perfekt løsning, men den er ikke ens for alle - så på alle måder kan man godt sige at der bliver fokus på navigation i nærmeste fremtid.

Nyttige links
Tilbage til Danmarkskortet som på bagsiden indeholder forskellige informationer fra FLID om Havneguide.dk, MarinaBooking.dk og fra Geodatastyrelsen om forskellige maritime produkter på Geodatastyrelsens hjemmesider, gst.dk og kobsokort.dk. Derudover er SejlSikkert synlig med det gode budskab.

- "Interessen for kortene er vokset, og sejlerne benytter dem både som praktiske værktøjer ombord, når turen skal planlægges, eller næste havn anløbes. Men vi hører også, at familier er begyndt at bruge dem hvert år, som indtegning af deres sommerferierute, som et godt minde,” siger Jesper Højenvang, direktør i Foreningen af Lystbådehavne I Danmark.

Det er planen, at de i alt trykte 40.000 danmarkskort bliver uddelt i 2020 og 2021.

Kortene kan hentes kvit og frit i FLIDS medlemshavne, samt gennem forhandlere af søkort.









Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 

Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør





Udvalgte artikler *