Aktive Endelave er klar med 10. sommersæson

Et par ildsjæle. En lille håndfuld aktiviteter. Et par uger i skolernes sommerferie. Sådan så det ud i den spæde start af AKTIV Ø i 2011, som i løbet af de forløbne ni år har tiltrukket hundredvis af børn og voksne, øget frivilliggruppen betydeligt og udvidet sæsonen til nu fem uger.

Sæsonen slås i gang med ’golf på gården’ tirsdag i uge 27. En efterhånden gammel kending, som med sine fem huller tiltrækker så mange mennesker, at gårdejeren bag golfmarken har måttet tilbyde golf i alle fem uger. Crossfit og sejlads er også blandt nogle de aktiviteter, der kører over flere uger. Søndag i uge 32 sluttes med en gang krocket for hele familien.

Håndbold og fangere i det fri
Som noget af det nye får Endelave besøg af ’håndboldkaravanen’, som laver håndboldlege for børn – en fin pendant til fodboldskolen, som har været på programmet alle årene.
Sidste sommer blev flere af Endelaves vandreruter afmærket under betegnelsen ”Kaninoen” (efter øens mange vilde kaniner, red.) Ruterne er fra tre til 21 kilometer, og kan både gås sammen med en turguide og alene. I år vil der desuden være en vandretur til Endelaves ’Klinten’, som byder på et geologisk islæt – mulighed for at lystfiske - eller for at lege fanger for en dag, hvor deltagerne skal fange, samle og tilberede Endelave- bisque, som i de gode gamle dage.

Øen på det aktive landkort
-Ingen af os havde drømt om, at AKTIV Ø skulle blive så stort og tiltrække så mange mennesker, fortæller Kim Vind, formand for Endelave Idrætsforening, som står bag AKTIV Ø. Idéen var oprindeligt bare at tilbyde børn og unge en aktiv ferie, når de – og vi - alligevel var på øen. Med årene er der dog blevet flere aktiviteter, der appellerer til voksne også. Blandt andet har yoga, meditation og vandreture hevet mange voksne op af liggestolen – ligesom vandreturene tiltrækker mange gæster året rundt.

- At Endelave kører i så højt et gear hen over sommeren, betyder også, at flere får øjnene op for vores fantastiske ø, forklarer Kim, som fremhæver værdien i at sætte øen på landkortet. Det giver dels noget til turisthvervene på øen, dels får flere mennesker en god relation til Endelave – og kommer ofte igen.

AKTIV Ø – ENDELAVE
• Aktiviteter fra uge 27-31
• Alle aktiviteter er gratis
• Ingen tilmelding
• Frivillige aktivitetsledere
• Sponsorer: Spar Nord og Insero
• Aktiviteterne gennemføres sikkert ud fra gældende Corona-restriktioner

Få hele programmet herSeneste nyheder
America's Cup

Prada Cup i gang: Sir Ben rejser sig fra asken

Vendée Globe

Boris Herrmann på podiet?

America's Cup

Prada Cup Live: Hvem skal udfordre Team NZL i America Cup?

Kort nyt

Ro-konkurrencen Talisker Whisky Atlantic Challenge: Ny...

Motor

To nye fra Sealine programmet i 2021

Kapsejlads

Vegvisir ude af Guldborgsund - ny værtsby på vej

Kapsejlads

VM H-båd: Struer sejlklub sikrer med corona taskforce

Udvalgte artikler *