Macif stopper samarbejde med Francois Gabart

Related Articles: Det seneste døgn har MACIF sat ny vanvittig rekord!, Francois Gabart i mål som Vendée Globe-vinder, Francois Gabart, fremtidens mand?, Ugens MACIF - ser ud til at smadre alle rekorder!

Det franske forsikringsselskab Macif står bag det der må være et af de mest succesfyldte sponsorater nogensinde i sejlsport. Igennem ti år var Macif hovedsponsor for Francois Gabart – netop de ti år, hvor Gabart slog igennem og markerede sig som verdens førende singlehand-sejler.

Han vandt Vendée Globe i sin første deltagelse (2012/13), og satte race-rekord ved samme lejlighed (78 døgn). Gabart var på det tidspunkt kun 29 år gammel.

Artiklen fortsætter under dette foto

actu vendee globe 2013 gabart

Sejr og rekordtid i Vendée Globe, 29 år gammel.

Ultime
Kort efter var han en af initiativtagerne til Ultime-klassen – foilende trimaraner på mere end 100 fod, der lige siden har fascineret sejlsportsfans, og sat et utal af rekorder offshore. Hans egen Ultime-trimaran, selvfølgelig kaldet Macif, satte verdensrekord jorden rundt i 2017, med den utrolige tid 42 døgn, 16 timer, 40 min. Det er stadig den hurtigste singlehand-tid på distancen.

Satser på nyt stjerneskud
I årene efter har Gabart altid været at finde i toppen af resultatlisterne, i de fleste store single- og doublehand offshore race. Men nu siger Macif altså stop: De vil hellere fokusere på den franske Figaro-serie, og støtte et nyt stjerneskud på singlehand-himmelen, Charlie Dalin. Han sejler den meget interessante IMOCA Apivia, og er et godt bud på en vinder i næste Vendée Globe. Gabart er i øvrigt med på sidelinjen i Dalins projekt, så relationen med Macif er ikke helt forbi.

Ultime: Dyre både
Engagementet i Ultime-klassen derimod er slut. Måske ikke så overraskende: De 30 meter lange offshore-trimaraner er meget komplicerede at designe og bygge, og er ekstremt dyre, både i byggeomkostninger og drift. Beslutningen bekræfter et billede der ses mange andre steder: Store sponsorater har svære vilkår i dagens økonomiske virkelighed.

Frydefulde øjeblikke
”Vi takker Francois for alle frydefulde øjeblikke vi har delt”, siger Adrien Couret, CEO i MACIF Group. ”Vi er stolte over have været i stand til at arbejde aktivt med ham igennem de sidste 10 år, hvor vi har bidraget til udviklingen af offshore kapsejlads.”