Macif stopper samarbejde med Francois Gabart

Related Articles: Det seneste døgn har MACIF sat ny vanvittig rekord!, Francois Gabart i mål som Vendée Globe-vinder, Francois Gabart, fremtidens mand?, Ugens MACIF - ser ud til at smadre alle rekorder!

Det franske forsikringsselskab Macif står bag det der må være et af de mest succesfyldte sponsorater nogensinde i sejlsport. Igennem ti år var Macif hovedsponsor for Francois Gabart – netop de ti år, hvor Gabart slog igennem og markerede sig som verdens førende singlehand-sejler.

Han vandt Vendée Globe i sin første deltagelse (2012/13), og satte race-rekord ved samme lejlighed (78 døgn). Gabart var på det tidspunkt kun 29 år gammel.

Artiklen fortsætter under dette foto

actu vendee globe 2013 gabart

Sejr og rekordtid i Vendée Globe, 29 år gammel.

Ultime
Kort efter var han en af initiativtagerne til Ultime-klassen – foilende trimaraner på mere end 100 fod, der lige siden har fascineret sejlsportsfans, og sat et utal af rekorder offshore. Hans egen Ultime-trimaran, selvfølgelig kaldet Macif, satte verdensrekord jorden rundt i 2017, med den utrolige tid 42 døgn, 16 timer, 40 min. Det er stadig den hurtigste singlehand-tid på distancen.

Satser på nyt stjerneskud
I årene efter har Gabart altid været at finde i toppen af resultatlisterne, i de fleste store single- og doublehand offshore race. Men nu siger Macif altså stop: De vil hellere fokusere på den franske Figaro-serie, og støtte et nyt stjerneskud på singlehand-himmelen, Charlie Dalin. Han sejler den meget interessante IMOCA Apivia, og er et godt bud på en vinder i næste Vendée Globe. Gabart er i øvrigt med på sidelinjen i Dalins projekt, så relationen med Macif er ikke helt forbi.

Ultime: Dyre både
Engagementet i Ultime-klassen derimod er slut. Måske ikke så overraskende: De 30 meter lange offshore-trimaraner er meget komplicerede at designe og bygge, og er ekstremt dyre, både i byggeomkostninger og drift. Beslutningen bekræfter et billede der ses mange andre steder: Store sponsorater har svære vilkår i dagens økonomiske virkelighed.

Frydefulde øjeblikke
”Vi takker Francois for alle frydefulde øjeblikke vi har delt”, siger Adrien Couret, CEO i MACIF Group. ”Vi er stolte over have været i stand til at arbejde aktivt med ham igennem de sidste 10 år, hvor vi har bidraget til udviklingen af offshore kapsejlads.”OL

49erFX team sikret økonomisk frem mod OL

Bådudstillinger

Öppet Varv gennemføres i en Corona-model

Kort Nyt

Covid-19: Gode nyheder fra ’hinsidan’

Kort Nyt

I søkortet var der dybt nok - alligevel gik det galt!

★ Test af motorbåd

★ Sealegs 6,1 RIB - Bryder grænser

Kort Nyt

Reese Marin udvider besætningen

Kort Nyt

Opfordring: Pas på den hårde vind

Motor

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker