Cargoskib med fem luksusyachts var ved at synke ved Mallorca

Related Articles: SuperYachten 'My Song' bjærget – se eksklusive foto

Det er inden for ganske få dage siden, nøjagtig et år siden at Super Yachten My Song blev bjærget på Mallorca, efter været tabt fra et Cargo skib på vej fra USA til Europa (se galleri,  red.).

I går var det nær gået galt igen - og denne gang kunne det have kostet fem luksusyachts livet. Super Servant 4, et Cargoskib fra Lauderdale i Florida med fem luksusyachts om bord, begyndte at synke i havnen i Palma.

En fejl i det elektriske system havde fået ballasttankene ud af niveau, hvorved Cargoskibet på 169 meter begyndte at hælde faretruende, og var ved at synke. Slæbebåde fra havnen kom til undsætning, og det lykkedes at stabilisere det 12.642 tons tunge transportskib, som var ved at sætte sin last i søen.

Uheldet udløste det helt store beredskab, hvor også brandvogne, ambulancer og politi ankom til havnen. Men situation kom forholdsvis hurtigt under kontrol og myndighederne kunne meddele, at ingen var kommet til skade, og ingen forurening af havmiljøet kunne konstateres. Skibet sejlede for transportfirmaet Dockwise Yacht Transport (DYT).

Kilde: majorcadailybulletin .com

Se meget kort video fra uheldet, som heldigvis endte godt: