Skoleelever skal lære at bygge både

Nu indvies projektet ”Håndværk på Havnen” i Helsingør, som er et samarbejde mellem Bådebyggeruddannelsen ved U/NORD og M/S Museet for Søfart, hvor skoleelever skal lære at bygge både.

Havnen i Helsingør og M/S Museet for Søfarts tørdok kommer på mandag den 8. juni til at emme af bådebyggeri og folkeskoleelever med værktøj og materialer i hænderne.

Projektet ”Håndværk på Havnen” bliver indviet af kulturminister Joy Mogensen(S) og borgmester Benedikte Kiær(K) i Helsingørs historiske havn, hvor folkeskoleelever rykker udenfor og bygger både - som de selv skal sejle i.

Det treårige projekt er et samarbejde mellem Bådebyggeruddannelsen ved Erhvervsskolen Nordsjælland og M/S Museet for Søfarts, som henvender sig til lærere og elever i folkeskolens fag 'Håndværk og design'. Med værktøj i hånden bliver eleverne i et autentisk miljø inddraget i en bådebyggerproces fra idé til færdigt produkt. Forløbet sluttes af med en søsætning, hvor eleverne afprøver deres selvbyggede både.

– Som uddannelsesinstitution for bådebygger- og sejlmageruddannelserne glæder vi os rigtig meget til at komme ud og præsentere fagene sammen med M/S Museet for Søfart og Nordea-fonden for en masse unge mennesker, siger Jacob Krøyer Olsen, uddannelseschef ved U/NORD, i en pressemeddelelse.

– Vi er ikke kun et museum for fortiden. Vi er også et museum for fremtiden og finder det derfor helt naturligt at samarbejde med en erhvervsuddannelse om at gøre unge bevidste om det maritime håndværk, siger Ulla Tofte, direktør for M/S Museet for Søfart.★ Test af sejlbåde

★ J/80 Versus Melges 24

Kort Nyt

Kom med om bord på en Swan 98 - se video

★ Interview & Portræt

★ Interview, Ib Kunøe: Om bord hos Mr. X-Yachts

Motor

Princess Yacht X95 på vandet

Bådudstillinger

Copenhagen Boat Show 2020 aflyses - vender stærkt tilbage næste...

Sejlsportsliga

Sejlsportsligaen starter sæson nu!

★ Test af sejlbåde

★ Utzon Spidsgatter: Nuttede ”Snuller” - en præmiesluger

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Princess Yacht X95 på vandet

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker