fbpx

Skoleelever skal lære at bygge både

Inkluder i Newsletter: Ja

Nu indvies projektet ”Håndværk på Havnen” i Helsingør, som er et samarbejde mellem Bådebyggeruddannelsen ved U/NORD og M/S Museet for Søfart, hvor skoleelever skal lære at bygge både.

Havnen i Helsingør og M/S Museet for Søfarts tørdok kommer på mandag den 8. juni til at emme af bådebyggeri og folkeskoleelever med værktøj og materialer i hænderne.

Projektet ”Håndværk på Havnen” bliver indviet af kulturminister Joy Mogensen(S) og borgmester Benedikte Kiær(K) i Helsingørs historiske havn, hvor folkeskoleelever rykker udenfor og bygger både - som de selv skal sejle i.

Det treårige projekt er et samarbejde mellem Bådebyggeruddannelsen ved Erhvervsskolen Nordsjælland og M/S Museet for Søfarts, som henvender sig til lærere og elever i folkeskolens fag 'Håndværk og design'. Med værktøj i hånden bliver eleverne i et autentisk miljø inddraget i en bådebyggerproces fra idé til færdigt produkt. Forløbet sluttes af med en søsætning, hvor eleverne afprøver deres selvbyggede både.

– Som uddannelsesinstitution for bådebygger- og sejlmageruddannelserne glæder vi os rigtig meget til at komme ud og præsentere fagene sammen med M/S Museet for Søfart og Nordea-fonden for en masse unge mennesker, siger Jacob Krøyer Olsen, uddannelseschef ved U/NORD, i en pressemeddelelse.

– Vi er ikke kun et museum for fortiden. Vi er også et museum for fremtiden og finder det derfor helt naturligt at samarbejde med en erhvervsuddannelse om at gøre unge bevidste om det maritime håndværk, siger Ulla Tofte, direktør for M/S Museet for Søfart.




Seneste nyheder





Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: KAS var få point fra cuttet





Udvalgte artikler *