fbpx

Øresund sammen - hver for sig, sådan gør du

Inkluder i Newsletter: Ja

Om præcis en uge skal Øresund summe af sejlerliv, og det er som om Vor Herre lytter med - vejrmeldingen for dagen er sublim, lad os håbe det holder. 20-24 grader, sol og 4-5 m/s - det fås ikke bedre.

Arrangørerne er ude med meldingen om hvordan det hele skal forløbe.

Man afgår individuelt fra hvilken havn man ønsker således at man kan runde Bøje 1 (Kongebøjen) i Københavns Havn mellem kl 12.00 og 14.00 lørdag den 13. juni 2020.

Kronløbet (hovedindløbet i Københavns Havn) er i denne anledning blevet åbnet for lystsejlere i ovennævnte periode. Al sejlads ind i havnen skal ske gennem Kronløbet i styrbord side (nordvestlige side af løbet, red.).

Man følger derefter en rute ned langs Langelinie, forbi Langeliniehavnen og runder Bøje 1 i god afstand, med bøjen om bagbord. Bøje 1 er lavet af stål så undgå at komme for tæt på.

Udsejling sker på samme måde men nu i den sydøstlige del af havne bassinet. For de både der skal sydover kan man benytte Lynetteløbet, for de både der skal nordover benyttes styrbordside af Kronløbet.

I midten af Kronløbet vil der ligge en RIB Motorbåb med Dansk Sejlunions stander på en mast og sørger for at hjælpe med den ind- og udafgående sejlads traffik.

Der vil ligeledes ligge en RIB Motorbåb med Dansk Sejlunions stander på en mast ved Bøje 1.

Alle søvejsregler er gældende, herunder dem maksimale hastighed der er tilladt i Københavns Havn (5 knob).


Galleri









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf

Kapsejlads

J/70 Easter Camp i K.A.S.: Rekorddeltagelse og fokus på VM

Kort nyt

Uventet gave til sejl- og motorbådsklub





Udvalgte artikler *