Øresund sammen - hver for sig, sådan gør du

Om præcis en uge skal Øresund summe af sejlerliv, og det er som om Vor Herre lytter med - vejrmeldingen for dagen er sublim, lad os håbe det holder. 20-24 grader, sol og 4-5 m/s - det fås ikke bedre.

Arrangørerne er ude med meldingen om hvordan det hele skal forløbe.

Man afgår individuelt fra hvilken havn man ønsker således at man kan runde Bøje 1 (Kongebøjen) i Københavns Havn mellem kl 12.00 og 14.00 lørdag den 13. juni 2020.

Kronløbet (hovedindløbet i Københavns Havn) er i denne anledning blevet åbnet for lystsejlere i ovennævnte periode. Al sejlads ind i havnen skal ske gennem Kronløbet i styrbord side (nordvestlige side af løbet, red.).

Man følger derefter en rute ned langs Langelinie, forbi Langeliniehavnen og runder Bøje 1 i god afstand, med bøjen om bagbord. Bøje 1 er lavet af stål så undgå at komme for tæt på.

Udsejling sker på samme måde men nu i den sydøstlige del af havne bassinet. For de både der skal sydover kan man benytte Lynetteløbet, for de både der skal nordover benyttes styrbordside af Kronløbet.

I midten af Kronløbet vil der ligge en RIB Motorbåb med Dansk Sejlunions stander på en mast og sørger for at hjælpe med den ind- og udafgående sejlads traffik.

Der vil ligeledes ligge en RIB Motorbåb med Dansk Sejlunions stander på en mast ved Bøje 1.

Alle søvejsregler er gældende, herunder dem maksimale hastighed der er tilladt i Københavns Havn (5 knob).


GalleriAmerica's Cup

Prada Cup dag 2: Gense nattens sejladser

America's Cup

Prada Cup i gang: Sir Ben rejser sig fra asken

Vendée Globe

Boris Herrmann på podiet?

Udvalgte artikler *