fbpx

Finn Petersen alias 'Mr Juniorbåd' er sovet stille ind

Inkluder i Newsletter: Ja

Mindeord: Finn Petersen var siden barneårene i Middelfart draget af Lillebælts bølger, og fritiden blev udover sejleriet tilbragt under vingerne på nogle af de lokale bådebyggere, der i 1950-erne var en vigtig del af den danske eksportsucces af kvalitetslystbåde til USA og Canada.

På trods af en stor interesse for træbåde blev det dog aldrig til en læreplads, så det var først i 80-erne, at Finn kastede al sin kærlighed på vor lille klassebåd. Det gjorde han så til gengæld med fuld styrke, og der blev tillige bygget 10 Optimistjoller samt startet en sejlklub (i Bønnerup).

– Hvor mange Juniorbåde, der gennem årene er blevet renoveret, havde Finn ikke tal på – men det var mange! – Man kunne altid ringe til Finn for at få et godt råd, og han kendte i de fleste tilfælde en anden, der kunne hjælpe, hvis han en sjælden gang måtte give fortabt.

J-Klubben ønskede i forbindelse KDY-15 m²-Juniorbådens 75-års jubilæum i 2003 at hædre Finn for hans store indsats for at sikre bådtypens fortsatte eksistens, og Finn blev derfor på årets generalforsamling udnævnt til æresmedlem af J-Klubben.

Finn Petersen efterlader sig hustruen Ellen, en datter og to sønner.

Æret være Finn Petersen’s minde.

Kim Hegn Hansen

Læs stor artikel, skrevet af Anders Høegh Post, fra Bådmagasinet - som for over 23 år siden publicerede vedhæftede (ekstern pdf, red.)









Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen





Udvalgte artikler *