Finn Petersen alias 'Mr Juniorbåd' er sovet stille ind

Mindeord: Finn Petersen var siden barneårene i Middelfart draget af Lillebælts bølger, og fritiden blev udover sejleriet tilbragt under vingerne på nogle af de lokale bådebyggere, der i 1950-erne var en vigtig del af den danske eksportsucces af kvalitetslystbåde til USA og Canada.

På trods af en stor interesse for træbåde blev det dog aldrig til en læreplads, så det var først i 80-erne, at Finn kastede al sin kærlighed på vor lille klassebåd. Det gjorde han så til gengæld med fuld styrke, og der blev tillige bygget 10 Optimistjoller samt startet en sejlklub (i Bønnerup).

– Hvor mange Juniorbåde, der gennem årene er blevet renoveret, havde Finn ikke tal på – men det var mange! – Man kunne altid ringe til Finn for at få et godt råd, og han kendte i de fleste tilfælde en anden, der kunne hjælpe, hvis han en sjælden gang måtte give fortabt.

J-Klubben ønskede i forbindelse KDY-15 m²-Juniorbådens 75-års jubilæum i 2003 at hædre Finn for hans store indsats for at sikre bådtypens fortsatte eksistens, og Finn blev derfor på årets generalforsamling udnævnt til æresmedlem af J-Klubben.

Finn Petersen efterlader sig hustruen Ellen, en datter og to sønner.

Æret være Finn Petersen’s minde.

Kim Hegn Hansen

Læs stor artikel, skrevet af Anders Høegh Post, fra Bådmagasinet - som for over 23 år siden publicerede vedhæftede (ekstern pdf, red.)Motor

USA: GM ind på markedet for e-motorer

Kapsejlads

ILCA VM: Kan Rindom køre den hjem på rutinen? 

Kapsejlads

Se de vilde Vegvisir Race Nyborg 2022 baner

Bådudstillinger

Boot Düsseldorf skærper reglerne for adgang

Kort nyt

ARC-sejlere i kamp mod plastikforurening med droner   

Kapsejlads

TJV: Ultime-podiet på plads   

Kort nyt

Film: Sejleren, der aldrig forlod sin båd - premiere fredag

Udvalgte artikler *


Produktnyt