Specialudviklet kran til Bork havn

Det ligner nærmest en ny kunstnerisk skulptur som har rejst sig på Bork Havn. Men det er havnen, som ligger i den sydlige del af Ringkøbing Fjord, nye bådkran, der er blevet bestilt af Ringkøbing-Skjern kommune, er specialudviklet til placeringen. Kranen er både designet, beregnet og produceret lokalt.

Monteringen af den nye bådkran på Bork Havn blev nemlig udført med hjælp af både fagfolk og maskiner fra Hvide Sande Shipyard, Steel & Service, og er i dag taget i brug her i slutningen af maj måned - til stor glæde for havnen og dens brugere.

Som i alle andre havne bruges kranen fortrinsvis til løft af sejlbåde, fiskerbåde og andre typer fritidsbåde, der typisk kommer på land vinteren over og retur i det rette element til foråret, men i Bork Havn bruges kranen også til mindre serviceopgaver af forskellig art i forbindelse med havnens daglige drift.

”Vi er meget glade for den løsning og service vi har fået fra Hvide Sande” siger Søren, der er havnefoged på Bork Havn.

Stålkonstruktionen er leveret i varmgalvaniseret stål, med den lovpligtige CE-mærkning og konstruktion efter EN 1090 standarten. Bådkranen er naturligvis load-testet, og har en WLL på 8 tons.

Hvide Sande Shipyard, Steel & Service producerer også andre on- og offshore kranløsninger i tæt samarbejde med Seasight Davits, der er placeret på Frejasvej i Ringkøbing.

Link til yderligere info her