fbpx

Dieseltyv kom rigtig galt afsted

Inkluder i Newsletter: Ja

I en bil er der kun et enkelt dæksel til påfyldning, så hvis man vil stjæle benzin eller diesel, er det i princippet ret nemt: Man stikker en slange ned, suger løs til der kommer en smule diesel eller benzin i munden, og derefter fører man slangen ned i en dunk. Så spytter og skyller man, ligesom hos tandlægen, for fossilt brændstof smager jo ikke godt. Derefter løber tankens dyre indhold lystigt ud af sig selv, ved hjælp af den vidunderlige hævert-effekt.

Flere låg at vælge imellem
Men som bekendt har bilproducenterne for længe siden stoppet den slags, ved hjælp af lås på låget og si i tilførselsrøret. Derfor er der nogle tyvagtige sjæle, som har fundet ud af at det er meget nemmere at stjæle brændstof fra både. Der er næsten aldrig nogen lås, og tit er er der store tanke, så der er meget at hente.

Men hvis man ikke er bekendt med hvordan både er indrettet, så er der en uventet udfordring: Der er flere låg at vælge imellem. Og der er kun diesel/fuel i det ene af dem. Vælger man forkert, får det konsekvenser.

udsigt over havnen i stubbekoebing havn

Foto er fra Stubbekøbing Havn, og er kun med som blikfang. Foto: Havneguiden.dk

Tyveri igen!
På politistationen i Västra Götaland genfortælles stadig historien om bådejeren der kom ned til sin båd, og fortvivlet så tegn på dieseltyveri – igen-igen. To gange tidligere havde tyven nemlig været nede og tømme hans dieseltank. Nu lå slangen stadig på kajen, med den anden ende stukket ned i en åbning i bådens dæk.

Lort, ikke diesel
Men da manden kom nærmere, kunne han mærke et stort smil brede sig over ansigtet. For slangen var stukket ned i septiktanken, i stedet for dieseltanken. Og i den anden ende af slangen lå en pøl af opkast. Det scenarie der havde udspillet sig om natten, var let at forestille sig.

Historien blev bragt i lokalpressen, og efter sigende har manden ikke oplevet tegn til dieseltyveri siden.




Seneste nyheder





Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: KAS var få point fra cuttet





Udvalgte artikler *