Nyt kyst- og lystfiskercenter i Assens bliver en realitet

Et markant flertal af byrådet i Assens Kommune  besluttede på onsdagens byrådsmøde, at det nationale kyst- og lystfiskercenter skal placeres i DLG-siloen på Assens Havn og/eller på de omkringliggende arealer. 24 politikere stemte for denne placering, mens fem stemte blankt.

Det kommende Center er en vigtigt brik i Assens bys transformation til en betydningsfuld kultur- og oplevelses by, som det er beskrevet i udviklingsplanen ’Fremtidens Assens’. For at understøtte den nationale strategi for lystfiskeri og for at understrege Assens Kommunes ambition og position som en attraktiv vækst- turisme- og bosætningskommune, har det været afgørende for Byrådet, at Centeret placeres på en af de attraktive grunde i Assens by.

Borgmester Søren Steen Andersen siger: ”Jeg er meget tilfreds med, at det er et tydeligt flertal i Byrådet, der står bag beslutningen om at placere det kommende Center i eller omkring DLG-siloen. Placeringen af Centeret har enorm betydning for den positive udvikling og transformation af Assens by, som jeg oplever sker dag for dag i øjeblikket. Jeg ser derfor frem til få det statsstøttede Center ført ud i livet samt ikke mindst at udvikle Centret og området sammen med private investorer, fonde, foreninger, borgere og frivillige. Vi vil gerne være lystfiskeriets hovedstad og et sted, der giver inspiration til fremtidens grønne outdoor-turisme.”

Også Dan Gørtz, udvalgsformand for Miljø, Teknik og Plan, hilser placeringen af det nye kyst- og lystfiskercenter velkommen:
”Med denne placering, sætter vi fart på udviklingen af det nye boligområde ved havnen, ligesom at vi får mulighed for at skabe en spændende dynamik og god sammenhæng mellem boligerne, Centeret og det øvrige byrum til gavn for byens borgere, gæster og turister.”Motor

USA: GM ind på markedet for e-motorer

Kapsejlads

ILCA VM: Kan Rindom køre den hjem på rutinen? 

Kapsejlads

Se de vilde Vegvisir Race Nyborg 2022 baner

Bådudstillinger

Boot Düsseldorf skærper reglerne for adgang

Kort nyt

ARC-sejlere i kamp mod plastikforurening med droner   

Kapsejlads

TJV: Ultime-podiet på plads   

Kort nyt

Film: Sejleren, der aldrig forlod sin båd - premiere fredag

Udvalgte artikler *


Produktnyt