fbpx

Sejlerfest på Øresund - det kan blive rigtig stort...

På vegne af alle sejlere, sejlklubber på Øresund og Dansk Sejlunion, har Kongelig Dansk Yacht Klub taget initiativ til denne “folkefest" på Øresund for alle motor- og sejlbåde.

Inspireret af løbearrangementet 'Danmark løber i april' for en god måneds tid siden, der fik Kongelig Dansk Yacht klub en forrrygende ide. Ønsket er at samle mere end 1000 sejl- og motorbåde på Øresund på én gang for at vise, at nu kan vi snart være sammen alle sammen delvis igen under pandemien.

Vi ønsker at skabe en begivenhed, der en gang for alle – forhåbentligt – viser, at nu er vi kommet lidt videre alle sammen. Det er fællesskabet blandt alle sejlere, der synliggøres og skal fejres. At uanset hvad vi sejler, er vi fælles for vores glæde ved havet. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er en kapsejlads, men en eskadresejlads på Øresund startende fra Gilleleje og Køge, med det mål at vi alle runder et mærke i Københavns Havn, udlagt ved Den lille Havfrue, lyder meldingen fra den Royale klub.

43 deltagende sejlklubber

Hele 43 klubber bakker op om denne spændende begivenhed. Fra Gilleleje i nord - over  Hornbæk, Helsingør, Snekkersten, Espergærde, Humlebæk, Sletten, Nivå, Rungsted, Vedbæk, Taarbæk, Skovshoved, Hellerup, Tuborg Havn, Svanemøllen, Klubber i Københavns Havn, Langelinie, Sundby, Kastrup, Dragør, Brøndby Strand, Ishøj, Vallensbæk og Køge i syd, alle med involverede sejlklubber. 

Starten fra de nævnte havne organiseret af de enkelte sejlklubber, visse havne med flere sejlklubber i samarbejde og fælleskabets ånd. Man skal afgå fra sin hjemhavn og sejle gennem Øresund for så at runde et mærke i Københavns havn mellem kl. 12.00 og 14.00 på dagen, lørdag den 13. juni. Mærket vil blive udlagt ved Den lille Havfrue.  

Både fra de sydligste havne kan måske samles i Dragør eller Kastrup aftenen før, og både fra de nordlige havne kan måske samles i Rungsted, Skovshoved eller Tuborg havn fredag aften, så lørdags sejladsen ikke bliver uoverkommelig i sømil.

Havne

Bøgeskov Havn - en af mange, melder klar til sejlerne

Kort nyt

Sejlklubben Rødvig Stevns trænede i svømmehallen

Kapsejlads

Overvældende weekend for J/70-sejlerne

The Ocean Race

Voldsomt vejr kostede hovedskade

Kort nyt

Hvem skal drive medlemsrestauranten i Sletten Baadeklub? 

★ Interview & Portræt

★ Producerer fremdrift til sejlbåde på alle verdenshave

Kapsejlads

Rindom hædres for Årets Sejlsports-præstation

Udvalgte artikler *