fbpx

Vindskifte på vej til Oure

Inkluder i Newsletter: Ja

Sejlskolerne i Oure vil afprøve et norsk sejlsport-koncept, hvor Oures sejlsportselever fra Danmark Rundt og Oure Sejlgymnasium bliver vejledere for en ny gruppe unge.

I et nyt samarbejde med den frivillige norske organisation ”Vindskift” vil Sejladsafdelingen på skolerne i Oure afprøve et koncept, hvor en ny gruppe i samfundet får mulighed for at komme ud at sejle og opleve fællesskabet inden for sejlsport.

– Vi vil tilrettelægge to aftner i efteråret 2020, hvor vores afsluttende elever fra kurset Danmark Rundt og Oure sejlgymnasium vil blive vejledere i to pilotprojekter baseret på det norske koncept om at åbne sejlsport op for en ny gruppe af unge, hvor mange af dem aldrig har prøvet selv at sejle, forklarer Jesper Henriksen, Leder af sejl på Skolerne i Oure.

Konceptet i Norge bygger på et samarbejde med hjælpeorganisationer som Ungdommens Røde Kors og lignende organisationer om at tilbyde de unge, som har lyst, men hidtil ikke har haft muligheden for at komme inden for sejlsportsverdenen. Noget som Vindskift har gjort med stor succes nu gennem fire sæsoner, hvor der er blevet taget godt i mod de unge i en række sejlklubber.

– Vindskift, som er en frivillig organisation, startet af tre sejlsportskvinder, har gjort et eminent arbejde i at bryde grænser ned og tilført vores sport en ekstra dimension ved at fokusere på de fællesmenneskelige værdier ved at sejle som at komme ud i naturen på en båd, opleve fællesskabet og lære hvordan man støtter og hjælper hinanden på søen, siger Jesper Henriksen, og fortsætter samarbejdet med Vindskift er et godt eksempel på, at vi ønsker udvikle partnerskaber med andre skoler og organisationer, som er en af vores målsætninger i vores verdensmål på Oure, og det vil helt naturligt styrke vores studerendes færdigheder i at lære fra sig og skabe et "vindskifte" for andre unge, så de også kan opleve glæden ved at sejle.

Hvis pilotprojekterne afvikles med succes, vil der være banet vej for en mere permanent ordning fremover, som en del af sejl-uddannelserne på Oure, mener Jesper Henriksen.

– Vores studerende, der forlader skolen med diplomer og sejlinstruktør-beviser på deres kunnen fra Dansk Sejlunion, vil have en praktisk erfaring med sig, når de kommer ud i sejlklubberne som medlemmer. De kan få andre unge ud på havet, og det er vi alle interesseret i, slutter Jesper Henriksen.

Sejladsen vil tage udgangspunkt fra Oures base i Lundeborg på Fyn, hvor eleverne selv planlægger og kører sejldagene med Vindskift-konceptet som en del af den uddannelse, de får på skolen. Pilotprojektet evalueres derefter for om muligt at udbygge samarbejde i 2021. Vindskift er en selvstændig organisation under Norges Seilforbund.

002 oure
 
Vi vil teste og implementere to pilotprojekter af Vindskift-konceptet som en del af skolens uddannelsesprogram allerede i her i 2020, fortæller sejlleder på Sejlskolerne Oure, Jesper Henriksen.