Tåbelig timing i udledning af spildevand - eksperter er rystede!

Related Articles: Giv agt! Spildevand udledes ved Skovshoved Havn

Fra på søndag, den 24. maj og fem dage frem, der har Københavns- og Gentofte Kommune givet tilladelse til at Novafoss og Hofor (to spildevandsselskaber, red.) udleder urenset spildevand i Øresund.

Den enorme mængde spildevand, vil kun have været igennem et filter, for at undgå større genstande som toiletpapir og lignende, altså en såkaldt mekanisk rensning, og herefter ledt direkte ud i Øresund, ca. 1,5 km. ud for Skovshoved Havn

Mega dårlig timing
Beslutningen møder kraftig modstand fra både Danmarks Naturfredningsforening, og en chefbiolog ved Øresundsakvariet. Kritikke går først og fremmest på timingen i projektet.

- Det her fører til en meget stor ekstra opblomstring af alger i Øresund, og det er ikke godt, siger Henning Mørk Jørgensen, der er marinbiolog hos Danmarks Naturfredningsforening, til TV 2 Lorry.  Han mener samtidig, at projektet burde være planlagt til vinterhalvåret, hvor udledningen af de store mængder fosfat og colibakterier ikke ville have lige så stor indflydelse på havmiljøet.

TV2 Lorry har forsøgt at få et svar fra henholdsvis København- og Gentofte Kommune, hvilket desværre ikke har været muligt.

Gentofte Kommune, siger i et skriftligt svar til TV 2 Lorry, at: "Vi har informeret via vores hjemmeside og direkte til de klubber, der har aktiviteter på vandet. Når vi kender de præcise datoer, vil der blive skiltet ved alle badebroer i kommunen og op Facebook. Vi opfordrer alle badende til at bruge badevandsappen.dk, hvor man kan få daglige opdateringer om badevandskvaliteten."World Match Racing Tour

VM Mathc Race: Live fra finaledagen på Bermuda - ***opdateret***

Kort Nyt

Cheftræner kåret i Horsens

World Match Racing Tour

VM Match Race: Dansk finaledeltagelse på Bermuda

World Match Racing Tour

VM i Match Race: BORCH VIDERE TIL SEMI

Kort Nyt

Photo award - stem på din favorit

Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

World Match Racing Tour

VM Match Race: Borch Racing videre til kvartfinalen - se...

★ Tursejlads

★ Vi har set nærmere på Sønderborgs livlige byhavn

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder

Nye: Ibizia 911 Touring og Grand Explorer