Nu skal telegrafen på "Titanic" bjærges

For første gang trænger mennesker ind i vraget af Titanic. Amerikansk domstol har givet tilladelse til at bjærge telegrafmaskinen, der udsendte SOS i 1912.

En domstol i den amerikanske delstat Virginia har givet selskabet RMS Titanic Inc. ret til at bjærge den trådløse telegraf, som passagerskibet "Titanic" udsendte sit nødsignal fra den skæbnesvangre nat i Atlanterhavet i 1912.

Dommer Rebecca Beach Smith fra U.S. distriktet i Norfolk har ændret en retsafgørelse fra 2000, der forbød selskabet i at skære sig ind i skibets skrog for at søge efter diamanter.

Telegrafmaskinen af mærket Marconi kan ifølge bjærgningsfirmaet åbne op for hemmelighederne om en ubesvaret advarselsmeddelelse og nødopkald sendt fra skibet. Hvis maskinen ikke bliver hentet op nu, vil indholdet gå tabt for altid, da vraget Titanic med tiden smuldrer væk på bunden af havet.

Titanic sank under sin jomfrusejlads over Atlanterhavet i 1912 efter at have ramt et isbjerg. Flere end 1.500 af skibets passagerer døde, og ca. 700 overlevede.
Kilde: New York Times.

Læs mere om Titanic i BÅD 551
For nøjagtig et år siden, ultimo maj 2019, der bragte vi en længere artikel med titlen "Titanic skal sejle igen" - få artiklen sammen med hele udgaven af magasinet BÅD 551, så sørger vi her på Bådmagasinet for lidt ekstra læsestof til weekenden som står for døren. Klik på billede og læs. 

551 titanic

Med et enkelt klik på fotoet, får du gratis adgang til BÅD 551, hvor du blandt andet kan læse om Titanic skal sejle igen.

Ønsker du adgang til hele arkivet, så kan du købe et e-abonnement for kr. 39/mdr. her - eller få magasinet sendt hjem i postkassen, klik her - hvor du blandt andet også finder et super godt tilbud på den nye udgave af KOMMAS HAVNELODS.