Chr. Lerche - Jeg er meget meget skuffet

Related Articles: Chr. Lerche: Sådan kan vi sejle sammen – hver for sig, DS direktør Chr. Lerche skyder KDY initiativ ned, Politiet fraråder fælles sejlads - KDY initiativ stoppes endnu en gang

Dansk Sejlunion og rigtig mange sejlere havde sat næsen op efter, at der ville komme en lempelse af 10 personers reglen i forbindelse med fase 2 tiltagene 10. maj. Det skete ikke og frustrationerne er til at få øje på. Dansk Sejlunions direktør Christian Lerche forstår sejlere.

Mange havde ventet at den organiserede sejlsport ville opleve en lempelse af det gældende forsamlingsforbud på 10 personer. Blandt dem Christian Lerche.

– Jeg var meget meget skuffet over den udmelding der kom fra politikerne torsdag og fredag. Jeg havde selv sat næsen op efter, at forsamlingsforbuddet blev hævet fra 10 til 50 personer. Men det må vi tilsyneladende vente yderligere en måned på. Det bliver en lang og træls måned,
siger han til Bådmagasinet.

Det korte resume af regering og folketings fase 2 tiltag er at der INGEN ændringer er for sejlsporten 10. maj. Der gælder fortsat et forbud mod at arrangere eller deltage i aktiviteter og arrangementer eller forsamlinger med mere end 10 person. Det er et generelt forbud som gælder for alle og det gælder indendørs, udendørs, på land og desværre også til vands.

– Det er svært at forstå, men de (politikerne: red) har valgt den nemme version, at det gælder alt. Vi kan jo undre os over, hvor mange mennesker, der kan være i varehus eller på offentlige pladser, men det er simpelthen et forbud mod at deltage i, eller gennemføre arrangementer og aktiviteter og forsamlinger med mere end 10 personer – og det er klippefast, fortæller Christian Lerche.

I de seneste uger er der klubber, der har prøvet at lave arrangementer, hvor de har delt en aftenmatch ind i enkelte starter i stedet. Men hvis sejladsen kan ses som ét arrangement, så gælder 10 personers forbuddet, hvilket politiet har reageret prompte på med uddeling af bøder for det gælder alt og det er uden undtagelser.

Giver ikke op
Fra Dansk Sejlunions side vil man trods de dårlige nyheder ikke give op og affinde sig beslutningen som den står. Man vil lægge pres på DIF og eventuelt selv tage affære uden om DIF for at lægge yderligere pres myndighederne i forhold til fortolkningsmulighed af de nuværende regler.

– Lige nu er der så stort et pres på fra alle sektorer over for myndighederne, at svaret fra dem som hovedregel er nej nej nej. Udfordringen er at forskelsbehandling kan gøre presset endnu større. Derfor er den nemme reaktion at sige nej, vurderer Christian Lerche overfor Bådmagasinets læsere, og fortsætter.

– Det afgørende for os er at få ændret den helt håbløse barriere på 10 personer. At få det løftet. Enten at få en beslutning om at det ikke giver mening på vandet og det mener jeg virkelig ikke, at det gør, eller at få det løftet så højt som muligt generelt. Med hensyn til at vi skal holde afstand, så er det jo en anbefaling. Mens de 10 personer er et forbud.

Ikke for at genere sejlerne
Han fortæller videre, at man må anerkende at myndighedernes tiltag ikke er for sjov og han appellere til, at sejlerne forstår, at myndigheder ikke gør, hvad de gør for at genere sejlsporten.

– Det er jo en alvorlig situation som alle verdens lande befinder sig i, og derfor må man jo lytte til, hvad der bliver sagt og følge de råd, der bliver givet og håbe på bedre tider. Og så skal vi have det bedst mulige ud af det, for det mener jeg vitterlig vi kan. Alle der har en båd kan tage ud at sejle, og det mener jeg det er jo vidunderligt, siger han.

Og der er vitterlig stor aktivitet på vandet i disse dage. Der ligger glade børn og træner i optimistjoller, de unge er ude i Waspz-jollerne mens de ældre træner i OK-jolle og A-cat. Så sejlerne er privilegerede, da man kan dyrke det meste blot ikke det organiserede. Og det er klart at frustrationerne i Dansk Sejlunion vokser, da man her jo netop står i spidsen for at få klubberne laver organiserede aktiviteter.

– Jeg har anerkendelse og respekt til de klubber, der får det bedst mulige ud af denne højst besynderlige tid. De efterlever de råd, der bliver givet og de viser at det er muligt at lave klubaktiviteter, det er muligt at få børnene ud at sejle, det er muligt at holde prøver i sejlerskolen, hvilket ikke lod sig gøre for bare en måned siden. Kæmpe respekt til de frivillige i klubberne, slutter Christian LercheBranchenyt

Svensk bådindustri kræver forbedret identifikation af båden

★ Interview & Portræt

Danmarks Museum for Lystsejlads: De Flittige frivillige

Kort nyt

MiniTransat 2021 usikker: Svensker kæmper videre

Vendée Globe

HUGO BOSS med skipper Alex Thomson udgår...!

Kort nyt

Jules Verne: Team Gitana afbryder rekordforsøg

Kapsejlads

Round Denmark Race Inshore 2021 - tilmeldingen åben...

Vendée Globe

Regnskabets time - vi gør status inden de brølende 40'ere...

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Utzon spidsgatteren nuttede ”Snuller” - en...

Kort nyt

Jules Verne-trofeet: Duel jorden rundt - kampen er i gang

Branchenyt

Seldén leverer kulfibermast til Farr X2Sailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder