Kim Andersen - ”Ingen kan matche David Graham”

Related Articles: Brænder platformen under Kim Andersen?, Kim Andersen skyder med skarpt, Kim Andersen: "Hvis der er en etisk sag mod mig, så burde de smide mig ud", World Sailing: Præsident Kim Andersen i kampvalg

Der bliver nok at tage fat på når World Sailings nye direktør David Graham tiltræder midt i juli. Kim Andersen håber, at Graham vil eksekvere og at bestyrelsen kommer til at indtage den rolle, den oprindelig er tiltænkt.

Det var en svært tilfreds præsident for World Sailing, Kim Andersen, som i går 6. maj kunne præsentere verdensforbundet nye direktør David Graham:
­
Hvis du ser på samtlige CEOs og generelsekretærer, der har været i World Sailings historie, så er der ingen, der kan matche David Grahams kaliber. Han har været tæt på et forbund og ledet en stor organisation, han har opbygget noget nyt i udlandet, han har været ansat i industrien, hvor han har været med til at udvikle både, han er selv aktiv sejler og han har været event organisator.

Kandidaterne blev udvalgt i marts
Valget faldt på David Graham efter en proces, der startede efter World Sailings årsmøde i november 2019, hvor den tidligere direktør, Andy Hunt, var gået fra borde kort forinden. I januar startede headhunter firmaet Odgers Berndtson en udvælgelsesprocedure, der sluttede i marts, hvor de seks bedst kvalificerede kandidater var blevet reduceret til to. Disse var til samtale hos forbundets bestyrelse.

Coronakrisen gjorde imidlertid, at World Sailings bestyrelse valgte at afvente situationen og udskyde udnævnelsen. Det var især den økonomiske situation i World Sailing med underskud og manglende indtægter fra især OL, som fik World Sailings bestyrelsen til at udskyde ansættelsen David Graham, der i øvrigt havde opsagt sit job hos Oman Sailing 1. april.

I starten af maj var der lagt et budget, og dermed skabt klarhed over de mange udfordringerne de kommende måneder vil byde David Graham.
Vi har nu et budget for de kommende 12 måneder. Vi mangler stadig at lukke hullet fra maj 2021 og frem til OL i august, men vi er fortsat i forhandling om yderligere tiltag, der skal sikre financieringen. Ikke desto mindre er vi i bestyrelsen enige om, at det er det rigtige tidspunkt at få en CEO om bord.

12 måneder med lavere aktivitet
Blandt de tiltag som World Sailing har sat i gang for at reducere 2020 driftsudgifterne er færdigudviklingen af en ny online platform, der er sat på standby til januar.  Det handler alt sammen om at sørge for, at der er cash, så vi kan drive World Sailing i de næste 12 måneder, hvorefter vi starter projekterne op igen. Udfordringen er, at der ligger kontrakter med de involverede parter og disse skal forhandles før de kan udsættes.
Kim Andersen fortæller videre, at den famøse husleje til World Sailings lokaler i London er blandt de omkostningsreducerende tiltag der forhandles.

CEO starter på reduceret løn
I forhold til lønudgifterne til David Graham siger Kim Andersen:

"Jeg vil ikke gå ind og kommenterer på hans løn, blot sige at han er ansat på de vilkår, der blev fastlagt i forbindelse med kontraktforhandlingen, men han har i lighed med resten af personalet accepteret en lønnedgang i den samme periode."

Kim Andersen selv belaster ikke økonomien i World Sailing. Han arbejder som frivillig og er derfpr ulønnet dog bliver hans udgifter dækket.
Han har de seneste måneder arbejdet mange timer og tegnet forbundet ud ad til. Nu ser han en klar fordel i, at der kommer en direktør i spil.

Der er flere vigtige funktioner og opgaver som David Graham kommer til at tage fat på. Vores team i London får en daglig leder, det er vigtigt. Og så skal han sammen med medlemslandene følge strategien og fortsætte med at udvikle World Sailing. Bestyrelsen skal være med til at kontrollere, at det hele kører i denne retning, og at CEOen eksekverer som forventet. Jeg håber dermed, at bestyrelsen kan komme ind i den bestyrelsesrolle, som vi er tiltænkt, og at David Graham kommer til at tegne World Sailing ud ad til og intern i organisationen, hvilket en CEO skal gøre - slutter Andersen.

Præcisering: Ikke på ubestemt tid
Onsdag skrev vi at Wold Sailing i april meddelte, at forbundets ansættelse af en ny CEO var udsat på ubestemt tid. Imidlertid fortæller forbundets præsident Kim Andersen, at det var en misforståelse, der bredte sig i flere medier efter han blev fejlciteret i mediet Insidethegames.org den 19. april. Dagen efter kunne man på World Sailings egen hjemmeside i et ”Statement” fra Kim Andersen læse: ”Vi har ikke bekræftet en dato for ansættelse af en ny administrerende direktør, men vi vil fortsat overveje en besættelse af jobbet, når vi har fået mere sikkerhed for World Sailings budget.”