”Rigtige venner” hjælper museum

I 1941 stiftede en gruppe engagerede mennesker en venneforening, der havde til formål at hjælpe det gamle Handels- og Søfartsmuseum igennem en svær tid. På grund af tyskernes besættelse af Kronborg, hvor museet havde til huse, dalede besøgstallet kraftigt og der var akut brug for hjælp.

Nu, næsten 70 år efter sin stiftelse, træder ’vennerne’ igen til med en håndsrækning til M/S Museet for Søfart, der i dag ligger i en prisbelønnet bygning, tegnet af Bjarke Ingels.

”Bestyrelsen har besluttet at yde en ekstraordinær støtte til museet i den svære tid”, udtaler formanden, tidl. orlogskaptajn Peder Ellegaard, og fortsætter: ”vores mange medlemmer glæder sig til at museet genåbner med udstillinger, arrangementer og bogudgivelser, der fortæller om Danmark som søfartsnation, og vi er glade for at kunne bidrage til at aktiviteterne kan genoptages”.

Direktør for M/S Museet for Søfart, Ulla Tofte, er meget taknemmelig for støtten: ”Det er helt fantastisk at have venner, der forstår at vi befinder os i en alvorlig situation og har brug for hjælp. Takket være disse midler kan vi nu begynde at planlægge en stor udstilling, der skal være med til at trække publikum tilbage på museet i 2021 og fortsætte arbejdet med en bogudgivelse om dansk identitet og søfart gennem 200 år”.

Fakta om Venneselskabet
M/S Museet for Søfarts venner blev stiftet i 1941 og støtter museets bogudgivelser, arrangementer og anden formidlingsvirksomhed. Foreningen har i dag 550 medlemmer og er åben for alle interesserede. Et medlemskab koster 425 kr. årigt og giver gratis adgang til museet ligesom medlemmerne hvert år får museets store bogudgive Branchenyt

Svensk bådindustri kræver forbedret identifikation af båden

★ Interview & Portræt

Danmarks Museum for Lystsejlads: De Flittige frivillige

Kort nyt

MiniTransat 2021 usikker: Svensker kæmper videre

Vendée Globe

HUGO BOSS med skipper Alex Thomson udgår...!

Kort nyt

Jules Verne: Team Gitana afbryder rekordforsøg

Kapsejlads

Round Denmark Race Inshore 2021 - tilmeldingen åben...

Vendée Globe

Regnskabets time - vi gør status inden de brølende 40'ere...

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Utzon spidsgatteren nuttede ”Snuller” - en...

Kort nyt

Jules Verne-trofeet: Duel jorden rundt - kampen er i gang

Branchenyt

Seldén leverer kulfibermast til Farr X2Sailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder