Dragonfly 40: Den er i vandet!

Related Articles: Dragonfly 25 på sin jomfrutur, Dragonfly 28 nr. 100 er trillet ud af porten

Det er ikke hvert år, at Dragonfly lancerer en ny model. Direktør og med-designer Jens Quorning fortalte baadmagasinet.dk om det omfattende udviklingsarbejde i den her artikel, da vi talte med ham under messen i Düsseldorf, hvor Dragonfly 40 Performance Cruiser først blev lanceret.

Tårnhøje forventninger
Nu er båden så omsider under sejl! Og det er i sandhed et skønt syn. I en pressemeddelelse siger Quorning, at det var en kæmpe forløsning endelig at få søsat den nye båd, og få den rigget op til jomfrusejlads. ”Båden har været under udvikling i mere end 2 år”, siger han, ”og der er brugt mange tusind mandetimer på dette projekt. Båden lever til fulde op til forventningerne – som var tårnhøje. Med sine 4 standard el-spil er båden utrolig let at håndtere – selv single-handed. Båden balancerer fantastisk på roret og kan let styres med én hånd – den reagerer prompte.”

Hurtigere end vinden
”Kulfiberriggen og det store sejlareal giver en utrolig power”, fortsætter Quorning. ”Ved 18 knob sand vind, sejler vi 18,5 knob. Med sin høje stabilitet og den rolige gang i søen føles det som storbådssejlads, ligesom det enorme cockpit og de store trampoliner sørger for masser af komfort over dæk. Under dæk er båden elegant udstyret i moderne materialer med et imponerende lysindfald fra de store rufvinduer og de mange skylights.”

Prøvesejlads på vej
Her på redaktionen ser vi frem til at bringe læserne endnu nærmere den nye Dragonfly, når vi prøvesejler båden og formidler oplevelsen i en artikel, der vil være at finde i vores trykte magasin, samt online for vores abonnenter.

I mellemtiden kan du se nedenstående video, hvor Quorning præsenterer det nye flagskib.

 

Se også Dragonfly's website her★ Test af sejlbåde

★ J/80 Versus Melges 24

Kort Nyt

Kom med om bord på en Swan 98 - se video

★ Interview & Portræt

★ Interview, Ib Kunøe: Om bord hos Mr. X-Yachts

Motor

Princess Yacht X95 på vandet

Bådudstillinger

Copenhagen Boat Show 2020 aflyses - vender stærkt tilbage næste...

Sejlsportsliga

Sejlsportsligaen starter sæson nu!

★ Test af sejlbåde

★ Utzon Spidsgatter: Nuttede ”Snuller” - en præmiesluger

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Princess Yacht X95 på vandet

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker