fbpx

Kim Andersen: "Hvis der er en etisk sag mod mig, så burde de smide mig ud"

Related Articles: Brænder platformen under Kim Andersen?, DIF-støttet dansk præsident i strid modvind , Kim Andersen skyder med skarpt, World Sailing: Kampvalget er en realitet

Enten holder Scott Perry og Gary Jobson kortene tæt til kroppen, eller også har de mistet troen på, at de har en god sag mod Kim Andersen i forbindelse med sagen og de ikke godkendte underskrifter.

Vi har hørt og læst om det – at præsidenten for World Sailing danske Kim Andersen står over for en ny sag i verdensforbundets etiske komite. Vi har også hørt, at åbenhed og kommunikation ikke er noget, der er blevet praktiseret under de snart fire år som Kim Andersen har stået ved roret i World Sailing. Hvad var derfor mere nærliggende end at teste begge dele ved simpelthen at tage telefonen og ringe til præsidenten og spørge til hvor sagen står netop nu.

Covid-19 krisen kradser
Baggrunden for en potentiel sag i den etiske komite er den berygtede underskriftsag. Du kan læse den mest detaljerede gennemgang af sagen, der findes på linket her.

Den korte version er, at World Sailing bestyrelsesmedlemmerne Scott Perry og Gary Jobsons digitale underskrifter havnede på et klagebrev til Sailing Illustrateds redaktør Tom Ehman, vel at mærke uden deres tilladelse.
Reaktionen fra Perry og Jobson, var, at de til flere medier bl.a. Bådmagasinet, den 23. marts udtalte, at de vil tage sagen til etisk komite, når der kom styr på den finansielle situation i World Sailing, der fik et alvor knæk da covid-19 krisen udskød OL til 2021.

Sidder i Task Force med Perry
Siden har der været holdt mange møder i World Sailing. Blandt andet sidder Kim Andersen og Scott Perry sammen med Jan Dawson og Yann Rocherieux i en Task Force, der skal finde løsninger på forbundets økonomiske vanskeligheder i forhold til Covid-19 krisen.

Derfor var det nærligge at spørge Kim Andersen, hvordan han og Scott Perry kunne samarbejde, når der lå en sag og ulmede.

– Jeg har aldrig hørt det fra andre end jer (journaliser: red). Jeg har aldrig hørt det fra dem selv. Derfor så kan man sige at fra min side er der ikke noget med at klinke skår. Jeg tror bare ikke det er noget vi behøves at gøre mere ved. Hvis der er en etisk sag mod mig, så burde de smide mig ud. Jeg skal jo ikke sidde og køre en krisestyring af et forbund i den situation. Det virker lidt underligt, men Gary han siger det jo (i interview med Mikkel Thommessen fra Seilmagasinet: red), mens Scott aldrig har nævnt det.

På spørgsmålet om der ikke har været en ”elefant i rummet stemning” i Task Force-gruppen, svarede Kim Andersen:
– Lige nu knokler vi døgnet rundt. Så det er ikke et issue, vi overhovedet bruger tid på. Vi får se om der kommer en sag i den etiske komite, når røgen har lagt sig og de finansielle aftaler er på plads frem mod OL i 2021.

Hele polemikken og balladen om den dansk præsident i World Sailing Kim Andersen, har været dækket løbende med låste artikler her på baadmagasinet.dk. Sagerne har dog stor pricipiel betydning, både for World Sailing og ikke mindst danske Kim Andersen, så vi har valgt at åbne artiklerne, så de kan læses af alle. 
Kapsejlads

29erEM: Ups- and downs i udfordrende vindforhold

★ Interview & Portræt

★ De sejler året rundt, de er Happymoms

Kort nyt

4,4 millioner besøgte Stockholms skærgård

Kort nyt

Så er Visens Skib tager ud på sidste turné

★ Artikel

★ Design: Hvorfor vende snuden på hovedet?

Kapsejlads

Cape31: Ny fuldblods racer på vej til Danmark

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?