Nu også vækst blandt sejlklubbernes medlemmer

Landets sejlklubber har fået flere medlemmer i 2019, og der er fremgang i alle aldersgrupper og for både mænd og kvinder. Det viser den årlige opgørelse fra Danmarks Idrætsforbund.

Dansk Sejlunions medlemstal for 2019 er steget med i alt 810 medlemmer fra 52.199 medlemmer i 2018 til 53.009 i 2019. Fremgangen på knap 2 procent afspejler både vækst i antallet af medlemsklubber, men også at sejlklubberne i det hele taget har fået flere medlemmer. Dansk Sejlunion har nu 256 medlemsklubber, en fremgang på fire klubber i forhold til 2018.

"Det er fantastisk, at vi sidste år vendte udviklingen og nu har en markant stigning i antallet af sejlklubber og sejlere, der er medlem af Dansk Sejlunion. Det er frugten af flere års fokuseret arbejde i klubberne og sejlunionen med at skabe attraktive fællesskaber for klubber og sejlere. Det giver energi til at fortsætte det arbejde," siger Dansk Sejlunions formand Line Markert.

Kvinderne i sejlsporten sætter ny rekord
Medlemstallene viser, at antallet af kvinder i Dansk Sejlunions medlemsklubber stiger for sjette år i træk, og sætter rekord, så der nu er 12.564 kvinder og piger i sejlklubberne. Kvindernes andel af det samlede medlemstal er nu 24 procent, hvilket også er ny rekord.

"Det er en glædelig udvikling, at vi kan fastholde væksten i antallet af piger og kvinder som sejler i sejlklubberne, og at vi nu et tæt på, at hvert fjerde medlem er en kvinde. Der er kommet flere særlige tilbud til kvindelige sejlere, og vi har nogle stærke sejlerpiger som forbilleder. Det er jeg sikker på er medvirkende til at skabe interessen," fastslår Line Markert.

Børn og unge igen i fremgang
Der er fremgang i medlemstallet i alle alderskategorier – både børn, unge, voksne og ældre. Det er særligt bemærkelsesværdigt, at antallet af børn og unge er steget i 2019 efter en markant tilbagegang året før. Fremgangen er på godt 100 medlemmer til 4.191 børn og unge sejlere.

"Vi har stort fokus på sammen med sejlklubberne at forbedre og synliggøre sejlsportens værdier og sejlklubbernes tilbud til børn og unge – uanset om man går efter konkurrence, oplevelser eller socialt fællesskab. Det er dejligt at se, at vores indsats bliver positivt modtaget hos børn, unge og deres forældre."

Her på redaktionen kan vi sagtens genkende billedet. Med en fremgang på små 3% på abonnementsoplaget, og lidt mere på online abonnenterne, stemmer det hele meget godt overens med de tal der i dag er kommet fra Dansk Sejlunion.

Medlemstal fordeling på alder:

medlems stat2019

Medlemstal fordelt på køn:

medlemstal køn2019

Kilde: Dansk Sejlunion★ Test af sejlbåde

★ J/80 Versus Melges 24

Kort Nyt

Kom med om bord på en Swan 98 - se video

★ Interview & Portræt

★ Interview, Ib Kunøe: Om bord hos Mr. X-Yachts

Motor

Princess Yacht X95 på vandet

Bådudstillinger

Copenhagen Boat Show 2020 aflyses - vender stærkt tilbage næste...

Sejlsportsliga

Sejlsportsligaen starter sæson nu!

★ Test af sejlbåde

★ Utzon Spidsgatter: Nuttede ”Snuller” - en præmiesluger

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Princess Yacht X95 på vandet

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker