Sejlsporten kan være med i genåbningen

Hvordan kan det være, at sejlsport fortsat er underlagt samme restriktioner som græsk/romers brydning? Måske stiller politikerne sig selv netop dette spørgsmål, når de i øjeblikket forhandler genåbningens næste fase, hvor udendørsidrætterne presser på.

Idrætten og foreningslivet spiller en ikke uvæsenlig rolle i dansk politik, hvilket fremgår af den kendsgerning at de to store organisationer DGI og DIF allerede er med ved forhandlingsbordet. Således kunne man fra DGIs og DIFs pressemeddelelser mandag læse, at der pågår forhandlinger om en gradvis åbning af foreningsidrættens udendørsidrætter, men at man endnu ikke er på plads. Udfordringen er en koordineret åbning koordineret der omfatter de mange tusinde aktive i overensstemmelse med myndighedernes regler og anbefalinger.

Mærkesag for Venstres Kristian Jensen
Partiet venstre har gjort det til lidt af en mærkesag, at der skal gang i foreningslivet snarrest. Først udendørsidrætterne dernæst indendørs, sådan lyder budskabet fra den tidligere Venstrenæstformand Kristian Jensen. Og når man lytter på vandrørene, er der tegn på, at der allerede i denne uge kan komme afgørende nyt om genåbning af udendørsidrætterne. Om det kommer til at omfatte sejlsporten er fortsat udvist. I samme pulje som sejlsporten næves udendørs tennis, ridning og golf.

Sejlunionen tripper for at komme i gang
Inden vi når dertil, gælder de forholdsregler som Dansk Sejlunions direktør Christian Lerche har informeret medlemmerne om løbende. Man skal ikke være i tvivl om hvad Dansk Sejlunion ønsker.
”Vi står da og tripper for at komme i gang, og i lighed med de andre udendørsidrætter har DGI og DIF lagt pres på, at en genåbning kommer til at ske. Svaret fra regeringen har desværre været ”Nej”. Indtil vi får ”Ja”, må vi bare acceptere, at et nej, er et nej,” siger Christian Lerche til Bådmagasinet.

Han fortæller, at han har fået flere henvendelser fra sejlere og stævnearrangører som ønsker mere viden, man at han desværre endnu ikke har noget at fortælle. For ham og Dansk Sejlunion er de mest oplagte ”stævner” i første fase aftenmatcherne rundt om i landets klubber, da man her har en stor berøringsflade med de aktive lokalt uden rejseri og forsamlinger, lyder det.

Intet positivt i horisonten
Christian Lerche venter med at forholde sig til genåbningen af kapsejladserne til han har en klar melding fra politikerne.

”Alt hvad vi tolker lige nu er, at der intet positivt er at se i horisonten. Vi kan end ikke få at vide, hvad et ”stort” arrangement er i forbindelse med afholdelse af stævner. Verden er sort eller hvid, der er ikke plads til nuancer, gradbøjninger og fortolkninger,” forklarer Lerche.

Først når genåbningen af udendørsidrætterne sker, vil Dansk Sejlunion komme med retningslinjer for afholdelse af stævner.

”Man kan for eksempel forstille sig, at vi kommer til at give grønt lys for aftenmatch, men ikke for at sejlerne mødes i klubhuset bagefter. Eller, at weekendstævner, må gennemføres uden fælles morgenmad og fælles madpakker. Vi har brug for at afprøve ting og blive klogere. Så får vi respons, og så tilpasser vi. Lige nu er jeg rigtig glad for, at man blandt sejlere på trods af diskussioner på Facebook ser, at man generelt har fulgt de råd og anvisninger, der er kommet, slutter han.America's Cup

Prada Cup dag 2: Gense nattens sejladser

America's Cup

Prada Cup i gang: Sir Ben rejser sig fra asken

Vendée Globe

Boris Herrmann på podiet?

Udvalgte artikler *