fbpx

Kim Andersen skyder med skarpt

Related Articles: Brænder platformen under Kim Andersen?, DIF-støttet dansk præsident i strid modvind , Finn: Endnu et åbent brev til Kim Andersen og World Sailing, Gerardo Seeliger announces candidacy for President of World Sailing , World Sailing: Præsident Kim Andersen, hvem er han egentlig?

En opførsel der er ”totalt uhensigtsmæssigt og uprofessionelt og underlødig over for World Sailings medlemmer og bestyrelse”. Så skarp er kritikken fra World Sailings præsident Kim Andersen af den potentielle udfordrer til posten Gerardo Seeliger.

Flere iagttagere af det idrætspolitiske spil i World Sailing undrede sig allerede sidste år. Årsagen var at spanske Gerardo Seeliger meldte sig som udfordrere til posten som præsident for World Sailing uden der kom en eneste kommentar fra den siddende præsident Kim Andersen, eller fra andre i World Sailing. Det viser sig nu, at Kim Andersen personligt gik skarpt i rette med spanieren.

Det var under et af Bådmagasinets længere interview med Kim Andersen, om de udfordringer World Sailing står i netop nu, at det kom frem, at spanske Gerardo Seeliger ikke overholdte normal etikette og kutyme. Seeliger meldte allerede sit kandidatur til præsidentposten for knap et år siden, og samtidig aktivt kritiseret beslutninger taget i World Sailing`s Council og Generalforsamling.

Normalt er det, ifølge Kim Andersen, sådan at den siddende præsident og bestyrelse har arbejdsro for den periode han/hun er valgt, og dermed ikke skal fokusere på valgkampagne før tid. Det var i april 2019, at spanieren meldte sig på banen som kommende præsidentkandidat.

”Jeg meddelte Gerardo Seeliger sidste år, at jeg overhovedet ikke var indstille på at have en dialog om nogen som helst valgkamp, idet jeg anså det for bestyrelsens opgave at varetage deres ansvar til selve valget i november 2020, og at en valgkamp først er aktuel, når kandidaterne er blevet nomineret af World Sailings medlemmer. Og det gør man altså først en gang efter august. Det er normalt også her, at valgkampen starter – altså august 2020,” siger Kim Andersen.

Uprofessionelt og underlødigt
Den danske World Sailing præsident mener, at årsagen til, at Gerardo Seeliger stiller op er, at han er modstander af de forandringer som verdensforbundet har foranstaltet i forhold til de olympiske klasser, idet han primært var motiveret med afsæt i Finn klassen, hvor han var ”æres præsident”.

”Jeg har sagt til ham, at jeg synes det er totalt uhensigtsmæssigt og uprofessionelt og underlødig over for World Sailings medlemmer og bestyrelse at starte en valgkamp i forhold til en siddende præsident, som blot gør det han er sat i verden for gøre. Nemlig, at lede verdensforbundet med introduktion af masser af initiativer forankret i de givne retningslinjer og vedtaget i World Sailings Council. Fordi, han så synes, at de (nye initiativer: red) er forkerte, så starter han en valgkamp op, mere end et år før tid – det synes jeg er direkte upassende. Siden har vi aldrig haft direkte dialog,” fortæller Kim Andersen.

Direkte adspurgt om hvorfor han ikke har bragt denne kritik til offentlighedens kendskab via sit nyhedsbrev eller direkte gennem et åbent brev til Gerardo Seeliger svarer Kim Andersen: ”Som tidligere nævnt fokuserer jeg på World Sailing, - alle kan jo sige de stiller op til enhver tid!”

Bådmagasinet dækker løbende udfordringerne for den olympiske sejlsport og for World Sailing, og vil følge op med yderligere artikler om den kritiske situation World Sailing befinder sig i.