To Kitesurfere reddet ved Lynæs

Related Articles: Kite surfing, Kite surfing - Alle kan lære at surfe, Kystdirektoratet blokerer for kitesurfere, Ny redningsbåd øger sikkerheden omkring Lynæs

Forleden kunne vi her på sitet berette om en ny redningsbåd til Dansk Søredningsselskab i Lynæs området. Båden, som Dansk Søredningsselskab får til efteråret, skal operere ud fra Lynæs i Kattegat, Isefjord og Roskilde Fjord.

Lige præcis Lynæs er et yndet sted for rigtig mange surfere og naturligvis ikke mindst Kitesurfere, og nedenstående beretning retfærdiggør med sikkerhed behovet for redningstjeneste i området.

I går, Skærtorsdag måtte Dansk Søredningsselskab nemlig yde assistance til hele tre Kitesurfere i området, den ene var endt i en yderst farlig situation.

Dansk Søredningsselskab forklarer: ’Vi bliver kontaktet af en Kitesurfer direkte på havnen, vedkommende har måttet slippe sin Kite, og hans kammarat er også i problemer, kan ikke få sin Kite op ad vandet. Vi aftaler at han går til fyret (på havnen, red.) for derfra at holde øje med situationen, til vi er på vandet. Vi samler ham op fra kajen, og der kan han oplyse at hans kammarat er undsat af en sejlbåd. Da nu vi var på vandet bjergede vi den mistede Kite.

Endnu en på dybt vand
Lige inden anløb til Lynæs,med den uheldige Kitesurfer om bord, bliver vi opmærksomme på en anden Kite, der har ligget og flydt på vandet længe. Vi beslutter at sejle derover. Der møder vi, på 9 meter dybt vand, en Kitesurfer som har mistet sit board. Surferen ligger og driver i vandet, uden mulighed for at komme i land på grund af fralands vinden. Surfer og Kite reddes, og efter 10 minutters eftersøgning finder vi Kitesurferens board. Med to surfere om bord sejler vi tilbage til Lynæs.

Kitesurferne er med sikkerhed ekstra lykkelige for at have Dansk Søredningsselskab i området, men om hvorvidt de uheldige Kitesurfere har meldt sig ind fortæller historien ikke noget om, men det var vel det mindste de kunne gøre!

Mere om Dansk Søredningsselskab her Seneste nyheder

Sommervarmen rammer rekordforsøg

Match Race: Unge talenter løb med DM titlen

Sejlsportsligaen klemmer på - i Aarhus

Kort Nyt

Sommervarmen rammer rekordforsøg

Kapsejlads

Match Race: Unge talenter løb med DM titlen

Sejlsportsliga

Sejlsportsligaen klemmer på - i Aarhus

Kapsejlads

Team Rockwool udsætter weekendens talent-camp i Århus

Kapsejlads

Fætre vandt DM i flot stil

Kort Nyt

Marex 330: Som skabt til familien

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Polaris Drabant 26 - Søsikker båd for få penge

Kapsejlads

A-Cat: Endelig på vandet igen

★ Test af motorbåd

★ Tre fornuftige søstre fra Uttern familien

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Princess Yacht X95 på vandet

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker