fbpx

KDY vært for det første e-sejlads DM nogesinde

Inkluder i Newsletter: Ja

KDY har siden vi her på Bådmagasinet begyndte at fortælle om e-sejlads, været klart forgangsklub herherhjemme, og nu får de af Dansk Sejlunion tildelt rollen som vært ved det første e-sejlads DM som gennemføres i Virtual Regatta Inshore.

Det hele løber af stablen den 18.-19. april, og alle kan deltage men for at komme med i finalen – og i særdeleshed for at blive danmarksmester – kræves medlemskab af en sejlklub under Dansk Sejlunion.

Hvis forholdene tillader det, med henblik på Coronavirus-situationen, kan der etableres lokale ”hubs” i landets sejlklubber, hvor deltagerne kan samles om mesterskabet, og der kan findes en lokal mester. Om dette er muligt meddeles umiddelbart inden stævnet.

Gør dig klar
Alle deltagere skal i forvejen have hentet Virtual Regatta Inshore appen samt være registreret på en dedikeret Discord Server. Læs mere om dette i NOR, som du finder her

I Dansk Sejlunion siger direktør Christian Lerche: ”Sejlsporten viser sig som pionerer ved at anerkende e-sejlsport som en del af den organiserede sejlsport. Dette første officielle danmarksmesterskab for e-sejlsport er et kæmpe skridt ikke bare for os, men for hele sporten. Det er helt naturligt, at mesterskabet afvikles af KDY, som er foregangsklub inden for e-sejlsport, og vi er taknemmelige for, at klubben har påtaget sig arrangementet. Vi sender sammen et stærkt signal om, at sejlsporten har noget at bidrage med i disse tider, hvor Covid-19 situationen ellers har tvunget os til at indstille al aktivitet i klubberne.

Som Dansk Sejlunion skriver, skal man være medlem af en sejlklub for, at deltage i DM i E-sailing. Hvis du ikke er medlem af en sejlskub, kan du kontakte klubbens dirketør Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på 40 14 48 83, så kan han hjælpe dig med at blive e-sailing medlem i KDY.

Til slut udtrykker Kongelig Dansk Yacht Klubs formand Carl-Erik Kjærsgaard, at han er stolt og glad for, at klubben tildelt værtsskabet af, det allerførste DM i E-sailing nogensinde. Klubben har arbejdet længe og struktureret på, at kunne skabe rammerne for e-sailing i Danmark. Der skal rettes en meget stor tak til Lukas Mohr, Mads Ehrhardt, Phillip Guhle og Piraterne. Det er skønt at vi i disse tider kan igangsætte nye initiativer, og jeg glæder mig til at følge DM og udvikling for E-sailing i Danmark de kommende år, slutter Carl Erik Kjærsgaard









Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 

Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør





Udvalgte artikler *