Krisetider skaber nytænkning på flere områder

Klubber er lukket ned landet over, og mange savner muligheden for at komme på vandet, eller bare møde vennerne i klubben. Det lader desværre til der går mange uger før vi kan vende tilbage til mere normale tilstande.

Et forsigtigt bud kan være ultimo april. Eksperterne mener denne pandemi topper i Danmark i løbet af påskedagene, og det giver jo ingen mening at slippe befolkningen løs, når det hele topper, så et par uger efter påske, kunne være det første forsigtige gæt på en åbning. Denne vil også komme i små tempi, og jeg kan frygte at klubber og foreninger ikke står forrest i rækken af dem der får lov til at vende tilbage til dagligdagen.

Ser muligheder
E-sejladsen kommer, skrev i for lidt over et år siden, og det har KDY i den grad taget til sig. De har gennem vinteren sejlet tirsdags-match, hvor medlemmerne plejede at møde i klubben hver anden tirsdag, og modsat hver anden tirsdag ’kun’ online hjemmefra.

Nu har klubben sat en ’Lockdown’ serie op, hvor der udelukkende sejles hjemme fra sofaen. Der deltager mellem 30 og 40 sejlere, og sidste søndag havde man deltagelse fra hele 10 nationer verden over, og flere kommer til. Hvis du også skulle have lyst til at sejle med, kan du læse mere på klubbens webside her.

Oure med e-undervisning
Også i skole sammenhæng vinder den nye teknologi indpas. Sejlerne skal til Yacthtskipper 3 eksamen, som foreløbigt er fastlagt til den 16. april og derfor bliver undervisningen nu varetaget virtuelt.

Med how-to videoer på YouTube, en hjemmeside med alt materiale og flere ugentlige sessions er kursen sat mod eksamen. Der er selvfølgelig udfordringer, men der er også mange gode ting ved f.eks. videoer med how to. Som et godt eksempelt kan du se en lærerig video om strømtrekanter. https://www.youtube.com/watch?v=JH8Wii5Ml20&t=4s
Den virtuelle undervisning med flere ugentlige møder sørger derudover for at der bliver holdt fast i det forpligtende fællesskab, hvor de studerende skal forberede sig og præsentere for hinanden, og så holder de også sejladsformen ved lige med e-sejlads.

Skulle nogle sejlklubber være i samme situation ift. dueligheds undervisning eller yachtskipper undervisning er Oure åbne for sparring og kan kontaktes Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

oure eundervisning

Oure har taget e-undervisning i brug for deres elever som skal op til Yachtskipper 3 eksamen i april måned.