DS: Hæder til Henrik Pedersen - Horsens Sejlklub modtager udviklingsprisen

Det er årstiden hvor der normalt bliver afholdt generalforsamling i Dansk Sejlunion, og dagen i morgen skulle da også have været reserveret til formålet. Omstændighederne skaber desværre de udfordringer som alle andre skal navigere i for tiden – aflysninger.

Men det skal ikke afholde Unionen for at uddele priser. I går aftes blev det officielt at Horsens Sejlklub i år løber med Klubudviklingsprisen og 20.000 gode danske kroner. Formandinden for DS Line Markert udtalte i den forbindelse ”Horsens Sejlklub modtager Klubudviklingsprisen 2020, fordi klubben er et forbillede, som er værd at fremhæve! Horsens Sejlklub er et mønstereksempel på den bundsolide klub, som tager det lange seje træk” Du kan læse hele Dansk Sejlunions omtale af valget af Horsens Sejlklub her.

Ærestegn til Henrik Pedersen
Den ultimative og mest eftertragtede hæder blev så i dag fredag givet til Henrik Pedersen fra Lynæs Sejl- og Kajakklub, for sin livslange indsats for sejlsporten.

Line Markert havde de helt store ord fremme, og satte følgende på valget

- Du har altid sejlet og hele dit voksne liv har du været involveret som frivillig i sejlklubben, i kredsen og i sejlunionens arbejde. Du kan slet ikke lade være. Du hader at sidde og se på – og gudskelov er du ikke bange for at sige din mening.
- Du har favnet utroligt bredt i din indsats for sejlsporten: Med både kapsejlads og ungdomsarbejde på klubplan, og da børnene blev store, flyttede dit engagement til tursejlerarbejdet, som også på det tidspunkt havde en mindre fremtrædende rolle på Dansk Sejlunions dagsordner og budgetter. Du har ydet en kæmpe indsats for sejlerne i Danmark og internationalt.
- At du er en inkarneret tursejler, der gerne deler din sejlerglæde med andre, kan man få bekræftet i sejlunionens jubilæumsbog. Her er der en meget fin artikel og en livsbekræftende billedserie med herlige oplevelser fra familiens sommertogter. Som en rigtig ildsjæl kan du ikke lade være med at dele sin begejstring og din viden med andre.
- Du er et forbillede - et fantastisk billede på en frivillig, som hele tiden udvikler og fornyr dig selv og den del af sejlsporten, du er involveret i.
- Du står ikke stille, og du lader ikke verden omkring sig stå stille. Derfor accepterer du heller ikke, at vi andre ikke hele tiden flytter os.
- Det er med stor glæde og respekt, at vi i bestyrelsen har besluttet at anerkende din fantastiske indsats for sejlerne og for sejlsporten ved at tildele dig Dansk Sejlunions ærestegn.

Da Dansk Sejlunion udgav deres100 års jubilæumsbog tilbage i 2013, udtalte Henrik Pedersen om hans motivation for sit store engagement - "Jamen jeg kunne da ikke drømme om ikke at være aktiv i de relationer, jeg lever i og føler mig som en del af. Det er ikke et spørgsmål om et bevidst valg, men en følge af min natur. Jeg har det skidt ude på sidelinjen og vil helst være med, hvor tingene diskuteres og beslutningerne tages. Ikke for at opnå magt eller fordi jeg føler mig klogere end alle andre. Men fordi jeg ikke kan holde mig væk fra den proces, hvor udvikling af tingene sker, når jeg selv synes, jeg har noget at tilføje."

aerestegnet

Ærestegnet er Dansk Sejlunions højeste udmærkelse. Uddelt første gang i 1972 og i årenes løb tildelt en lang række af dansk sejlsports mest markante skikkelser. Henrik Pedersen er den 41. modtager af Ærestegnet.

Læs hele Dansk Sejlunions fortælling om valget af ærestegnet til Henrik Pedersen herSeneste nyheder

Unge talenter samlet i Skovshoved

Øhavet Rundt i en light version

Kapsejlads

Ny sejlads: ”Af kærlighed til sejlsporten”

Kort Nyt

Unge talenter samlet i Skovshoved

Kort Nyt

World Sailing: Nu starter præsident valgkampen

Kapsejlads

Øhavet Rundt i en light version

Kort Nyt

Kom med ShipShape til 'Private Boat Show'

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Bavaria 36 Cruiser - Go’e detaljer

Kort Nyt

Julivejret var til museums besøg - ny rekord...

Kort Nyt

Ny undersøgelse om brand på både

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker