Endnu en (forventet) America’s Cup-aflysning

Related Articles: Dansk Sejlunion aflyser ALT - kalder sejlere hjem, Første AC World Series stævne aflyst

Den sad langt inde. Men så kom den forventede, eller rent ud sagt undgåelige melding fra America’s Cup: Der bliver hellere ingen America’s Cup World Series i Portsmouth, UK. Den var ellers på programmet fra fjerde til syvende juni.

Først Sicilien...
Dermed er to ud af tre AC-stævner aflyst på grund af Corona/Covid-19 pandemien. Først blev Sicilien aflyst. Eftersom det er tale om Italien, verdens værst ramte land – og med start allerede 23. april – er det mest overraskende ved det, at aflysningen ikke kom tidligere end den gjorde.

Auckland tilbage
Tilbage står nu kun det sidste af årets tre events. Det skal foregå i New Zealand – selvfølgelig på selve AC-banen i Auckland. Datoerne er 17.-20 december, og til den tid ser situationen forhåbentlig langt bedre ud.

Hold planlægger flytning
”Det ville være uansvarligt i den nuværende globale situation, at gennemføre sejladserne i Portsmouth”, skriver America’s Cup-arrangørerne i sin meddelelse. ”Beslutningen var alligevel ikke let at tage – men nu kan alle hold fokusere på deres hjemlige operationer, mens de planlægger flytningen til Auckland”.

Efter ACWS i december følger yderligere testing og udvikling af bådene, før Prada Cup starter midt i januar 2021. Finalesejladserne i America’s Cup starter 6. marts. Det vil sige – med det forbehold vi alle sammen kender.America's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se video

★ Historien

☆ PDF : Titanic skal sejle igen, skal du med?

Kort nyt

På fisketur? Nyt smart ekkolod fra Garmin

Vendée Globe

Se skaderne på HUGO BOSS - Alex Thomson holder modet oppe

Vendée Globe

Alex Thomson bygger båd

Vendée Globe

Bossen i store problemer - måske

Kort nyt

ARC-start i dag: Sarah og Martin er på vej over Atlanten

Kort nyt

Lars Løkke tager også turen over AtlantenSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder