fbpx

Nordhavnstunellen har fået grønt lys – 600 bådpladser forsvinder

Related Articles: Opråb fra Svanemølle klubberne - vi risikerer ikke at overleve! , Overborgmester: Nordhavnstunnelen skal anlægges med respekt for lokalområdet
Inkluder i Newsletter: Ja

Byggeriet af den 1,4 kilometer lange tunnel fra Østerbro til Nordhavnen under Svanemøllehavnen går i gang. Det kommer til at koste 600 bådejere deres pladser.

Der er tale om næste etape af Nordhavnstunnellen som har fået grønt lys, og skal over de næst syv år opføres under havnen ved Svanemølleværket.

”Vi er i fuld gang med projektering af projektet foruden alle de forberedende opgaver såsom opmåling, udbud af rådgiverydelser, forberedelse af markedsdialog og udbud af entreprenøropgaver. Vi lægger stor vægt på at tage hensyn til de bådejere, der er i havnen. Og som det ser ud nu, opdeler vi projektet i to etaper: anlæg af en erstatningshavn, så omkring 600 både, der nu ligger i Svanemøllehavnen, kan flyttes og dermed give plads til anlæg af tunnelen, som bliver anden etape af projektet,” siger Silas Nørager fra Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Bådejere skal finde ny havn
Lige midt i Nordhavnstunnelens placering er der dog en forhindring i form af en Svanemøllehaven med omkring 1.500 både. Erstatningshavnen skal som noget af det første, ifølge Vejdirektoratets planer, anlægges i havneløbet ved Færgehavnens Brygge, få hundrede meter derfra – vel at mærke i lige linje. Med et givent transportmiddel, cykel, knallert, bil eller lignende, ja der er noget længere, og her skal sejlerne af den voldsomt trafikerede transportkorridor til Nordhavn.

nordhavnstunnel kort

Tegningen viser tydeligt den noget længere vej fra Svanemøllehavnen og til den nye erstatsningshavnen Færgehavn Nord. Det kan godt være Vejdirektoratet skriver at det er få hundrede meter væk, men det er altså i fugleflugtslinje. Sejlerne skal ad Sundkrogsgade, nok et af de mest befærdede lyskryds i området på Østerbro. 

Kilde: TV2/Lorry









Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 

Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør





Udvalgte artikler *