fbpx

IOC reagerer på kritik - men vil de lytte til atleterne?

Related Articles: Er det fair og forsvarligt at gennemføre OL til sommer?, Forbliv i havn skriver FTLF, International bådbranche mærker Corona-effekten, IOC holder fast – OL til sommer, Kinesiske sejlere bliver hjemme - hvornår ser vi det første stævne aflyst?
Inkluder i Newsletter: Ja

Den Internationale Olympiske Komité (IOC) siger nu, at den søger at finde en løsning med "mindst negativ indvirkning for atleterne", efter at organisationen modtog kritik for sin insisteren på, at Tokyo 2020 vil gå som planlagt midt i coronavirus-pandemien.

IOC sagde i går, at der ikke var behov for "nogen drastiske beslutninger på dette tidspunkt" i forhold til Tokyo 2020. Dette er til trods for mere end 204.000 coronavirus-tilfælde rapporteret over hele verden og mere end 8.200 dødsfald, hvilket har medført at lande tager ekstreme skridt til at stoppe spredningen.

Den spanske OL-komite har allerede opfordret til, at IOC udsætter OL til 2021, fordi mange atleter ikke har mulighed for at træne, hvilket det skaber meget ulige vilkår i OL-forberedelserne. Træningsfaciliteter er lukket, udgangsforbud, rejseforbund m.v.

Medlem af IOC Athletes Commission Hayley Wickenheiser fra Canada (4 OL guldmedaljer) har på Twitter kommenteret, at - IOC's insisteren på, at OL vil blive gennemført som planlagt, er "uansvarligt".

Yderligere har Wickenheiser kaldet IOC’s udmelding for "ufølsom og uansvarlig", og tilføjer at "denne krise er større end OL", og at det er "forfærdeligt", at mange atleter ikke vidste, hvor og hvornår de kunne træne, men forventes stadig at forberede sig til legene.

IOC-atletkommissionen skulle ifølge forlydender afholde en konference med Global Network of Athletes Commission for at diskutere COVID-19 i dag.

Olympisk medaljevinder i stangspring Katerina Stefanidi fra Grækenland gentog Wickenheisers kommentarer og beskylder IOC for at efterlade atleter "i fare", og tilføjer, at hun "gerne vil se, at der er en bekymring for risikoen for vores helbred" og er bekymret for, at det kan være farligt for atleter at træne i øjeblikket.

Verdensmester i 7-kamp Katerina Johnson-Thompson udtrykker også bekymring over at usikkerheden om mulighederne for at træne op til legene og sagde alt andet har ændret sig, bortset fra den ultimative deadline for OL. Hun er vendt tilbage til UK fra sin træningsbase i Frankrig, hvor landet har lukket helt ned, som led i foranstaltninger, der sigter mod at bekæmpe spredningen af coronavirus.

Alle danske OL-sejlere måtte også vende hjem fra træningslejren på Mallorca i sidste uge. Læs: Dansk Sejlunion aflyser ALT – kalder sejlerne hjem

IOC har reageret på kritikken forud for den planlagte start af OL den 24. juli, og det hedder nu i en IOC-erklæring:

”Dette er en usædvanlig situation, der kræver ekstraordinære løsninger. IOC er forpligtet til at finde en løsning med mindst negativ indflydelse for atleterne, samtidig med at den beskytter konkurrencens integritet og atleternes sundhed. Ingen løsning vil være ideel i denne situation, og det er derfor, vi regner med atleternes ansvar og solidaritet."

IOC har også afholdt en konference med atletrepræsentanter, og IOC præsident Thomas Bach hævder, at organisationen ville handle i atleternes interesse:

"Vi har netop haft et rigtig godt opkald med 220 atletrepræsentanter fra hele verden, det var meget konstruktivt og gav os en masse indsigt. Vi havde til formål at fortsætte med at være meget realistiske i vores analyse. Vi blev konfronteret med mange bekymringer om kvalifikationssystemet og de begrænsninger, der var på plads nu. Vi var også meget konstruktive i betragtning af vejen til Tokyo. Vi vil fortsætte med at handle på en ansvarlig måde, der er i atleternes interesse, mens vi altid respekterer vores to principper - atleternes beskyttelse og sundhed og bidrager til indeslutningen af virussen, og for det andet til at beskytte atleternes interesse og Olympisk sport."

IOC Athletes Commission formand Kirsty Coventry har i en separat video indrømmet, at atleter over hele verden har udtrykt bekymring over deres helbred og deres families sundhed. Hun opfordrede atleter til, at "fortsætte med at gøre, hvad de laver", men erkender også, at atleterne ikke ønsker at OL finder sted i juli. Hun indrømmer, at "landskabet hele tiden ændrer sig".

IOC afholdt i går en konference med repræsentanter for Internationale forbund, idet den sportslige kalender var blevet hårdt påvirket pga. aflysning af flere olympiske kvalifikationer og verdensmesterskaber.

IOC indrømmer, at atleterne står overfor "betydelige udfordringer" i deres forsøg på at kvalificere sig til Tokyo 2020 på grund af virussen, som var hovedfokus for konferencesamtalen med lederne af Summer Olympic Federations.

I alt 57 procent af de 11.000 OL-atleter har kvalificeret sig til legene, og IOC sagde, at man vil "arbejde med IF'erne for at foretage de nødvendige og praktiske tilpasninger til deres respektive kvalifikationssystemer" for de resterende 43 procent af pladserne.

Spørgsmålet hænger stadig i luften - Er det fair og forsvarligt at gennemføre OL til sommer? 

Eller vil vi få et langt bedre OL udskudt til 2021 - for idrætsudøverne, tilskuerne, Tokyo2020 organisationen, sponsorerne, TV-stationer, andre medier og IOC selv – når Corona-krisen er vel overstået? Atleterne har kunne træne optimalt op til OL, og verden er ved at komme op i gear igen efter det økonomiske chok. som krisen har påført verdenssamfundet.

Kilde: Insidethegames.biz




Seneste nyheder





★ Artikel

★ Er CE-mærkning din garanti for sikkerhed?

SailGP

Barselsvikaren - nu med fast job

Kort nyt

KDY Sharks på podiet i Portugal

Kort nyt

Museet for Søfart står til at miste millioner af kroner

Kort nyt

Træk en kajak i automaten på Rørvig Havn

Kort nyt

Sejlsportens store succes: Kvinderne stormer frem

Kapsejlads

Rindom topper verdensranglisten

Kapsejlads

Ocean Globe Race: 5.000 sømil uden varm mad og kaffe?





Udvalgte artikler *