fbpx

Covid-19: Alle deltager i kampen

Related Articles: Dansk Sejlunion aflyser ALT - kalder sejlere hjem, Hempel World Cup i Genoa aflyst, International bådbranche mærker Corona-effekten, Kinesiske sejlere bliver hjemme - hvornår ser vi det første stævne aflyst?, Mulighed for at udskyde OL
Inkluder i Newsletter: Ja

Det er svært i øjeblikket at skrive om meget andet end de triste nyheder som Covid-19 virusset medfører. Naturlig- og heldigvis følger de danske maritime virksomheder, klubber m.m. den offentlige sektors anvisning. Dette medfører aflysninger af alt i nærmeste fremtid.

Sejlklubber lukker ned, virksomheder tilpasser sig, og hos Reese Marin i Aabenraa har man blandt andet har sendt en meddelelse ud om deres opbevaringshal, og indendørs udstilling på matrikel Sydhavn 1 i Aabenraa, holder lukket. Genåbning vil ske iht. sundhedsstyrelsens anbefalinger. Samtidig varsler værfterne nu at der kan forekomme forsinkelser som er forbundet med COVID-19.

Hos Columbus Marine tager man naturligvis også alle mulige forhold, og udstyrsvirksomheden i Gadstrup henleder opmærksomheden på at virksomheden ikke modtager besøg. Spar både din egen tid og benzin – døren er låst. Man deltager ikke i eventuelle arrangementer, men de daglige varer skal nok blive afsendt fra lageret.

Sjöen for alle
Det her har ramt alle – og en af de helt slemme situationer er netop opstået i Norge. Her har man aflyst bådudstillingen Sjöen for alle som skulle starte i næste uge. De første både var på plads, og helt frem til starten af denne uge forlød det at udstillingen ville blive afviklet som planlagt. Sidste år havde udstillingen 28.000 besøgende. Stort tab for den norske bådindustri, som vil få uoverskuelige konsekvenser.

Mallorca
Den helt store forårsklassiker, Trofeo Princesa Sofía Iberostar – også kaldet Palma i påsken, er også aflyst, og lige nu er det svært at se andet end aflysninger ud i fremtiden. Her på sitet nævnte vi det i går, i dag blev det så bekræftet, og Hyeres skulle også være i farezonen. Dansk Sejlunion har aflyst alt, og kaldt deres sejlere hjem fra udlandet. 

Tilbage vil kun være det forhenværende så store SPA regatta, som i dag blot hedder byen Medemblik, som kval-stævne for de sejlere og bådklasser som endnu ikke har fundet ud af hvem der skal repræsentere deres land ved OL – som nok, måske – ja hvem ved, bliver til noget!

Et udskudt OL ligger i mine øjne ikke langt væk.