International bådbranche mærker Corona-effekten

Related Articles: Kinesiske sejlere bliver hjemme - hvornår ser vi det første stævne aflyst?

Covid 19 virusset sætter sit aftryk på flere og flere områder – også den del af charterbranchen som beskæftiger sig med sejlads. I Middelhavet er det en betydelig business som nu bløder. For at imødegå den stigende bekymring fra kunderne, indfører de første selskaber nu gratis annullering eller ombookning. Yacht.de skriver at et af dem – Ecosail – allerede har indført netop den politik for alle bookinger foretaget mellem 3. marts og 30. april.

Flere bådudstillinger verden over er også allerede aflyst. Det gælder Japan International Boat Show, Taiwan International Boat Show, the Dubai International Boat Show og Singapore Yacht Show.

Flyt rejsen til 2021
Den tyske charter-operatør Ecosail fortæller at hvis turen ikke kan gennemføres på grund af nationale myndigheders rejsevejledninger, aflyste fly eller karantæne-tiltag, kan man frit flytte turen til andre tidspunkter – også sæsonen 2021. Pt. gælder ordningen kun sejlads i Middelhavet. Man kan få pengene tilbage i 45 dage efter reservationen.

Ikke første krise
Marketing-direktør i Ecosail, Dirk Kaddach, siger at hvis situationen forværres yderligere, vil de også finde løsninger på det. ”I vores 48-årige historie har vi mødt flere kriser, som for eksempel krigen i eks-Jugoslavien, oversvømmelser og SARS-epidemien. Vi vil også håndtere den her krise.”

”Forværres af mediehysteri”
Det er specielt rejser til Italien som pt er ramt. Organisationen for den italienske bådbranche, IMIA, siger at krisen forværres af mediernes hysteri, og at den italienske bådbranche ikke er påvirket af Covid-19. Samtidig siger de, at italiensk økonomi allerede er i alvorlige problemer på grund af situationen omkring Corona-virusset.Kort nyt

Black Friday: Sejlerbogen til særpris – kun i dag

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Utzon spidsgatteren nuttede ”Snuller” - en...

Kort nyt

BÅD 566: Årets store vinterudgave - på gaden nu

Kort nyt

Jules Verne-trofeet: Duel jorden rundt - kampen er i gang

Branchenyt

Seldén leverer kulfibermast til Farr X2

America's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se video

★ Historien

☆ PDF : Titanic skal sejle igen, skal du med?

Kort nyt

På fisketur? Nyt smart ekkolod fra Garmin

Vendée Globe

Se skaderne på HUGO BOSS - Alex Thomson holder modet oppeSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder