Hør pudsige anekdoter og historier om 'Bombebøssen'

I 2019 fejrede Sømandsstiftelsen Bombebøssen 200 års jubilæum. Torsdag den 27. februar kl. 16 har du mulighed for at høre pudsige anekdoter og historier fra jubilæumsbogen, når M/S Museet for Søfarts inspektør, Morten Tinning, holder foredrag om Bombebøssens historie.

Sømandsstiftelsen Bombebøssen blev stiftet med det formål at samle penge ind til trængte søfolk og deres familier. Gennem de 200 år der siden er gået, har stiftelsen udgjort et essentielt sikkerhedsnet for søfolk og er blevet en ikonisk institution, der stadig den dag i dag er en vigtig social instans i dansk søfart.

I jubilæumsbogen kan du bl.a. læse om, hvordan romantikkens kendisser arrangerede velgørenhedsshows for at hjælpe fattige søfolk. Den 27. marts 1823 var Københavns førende borgere samlet til koncert i Hofteatret på Christiansborg. Anledningen var et velgørenhedsshow til fordel for ’Sømandsstiftelse Bombebøssen’, hvis formål var at hjælpe hovedstadens mange værdige, men fattige, gamle søfolk.

Initiativet kom fra søofficeren Peter Norden Sølling (1758-1827), der udnyttede sit personlige venskab med datidens førende kunstnere og skuespillere. Til lejligheden havde Søllings gode ven, digteren Adam Oehlenschläger, blandt andre skrevet en sang ”Som Sømands Tak”. Hvis musikken og lyrikken ikke var nok til at byens rige borgere ville hjælpe, så skulle rigsdalerne nok rulle, da stiftelsens daværende beboere - 12 fattige, ældre og lidt forhutlede søfolk, blev opstillet på scenen.

Publikum kunne nu med egen øjne se, hvem deres velgørenhed kom til gavn. Overskuddet fra koncerten blev på 625 rigsdaler.

Hvornår: Torsdag d. 27. februar kl. 16.
Pris: Gratis når entréen til museet er betalt.
Tilmeld dig herSeneste nyheder

Vand ovenfra kan ødelægge en båd

I isolation på Martinique

Kommer der vind i sejlene, igen?


Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen