Værsgo til Vallensbæk: To stk. J/80 leveret direkte fra Barcelona

Med to nyere J/80ere moderniserer Vallensbæk Sejlklub sin flåde og skaber nye aktiviteter får både ungdomssejler og pensionister

Medlemmerne fra Vallensbæk Sejlklub skulle ikke på posthuset for at hente deres leverance fra Barcelona. Der var levering til døren. Men i bund og grund var der tale om onlinehandel, idet hele handlen - bortset fra et enkelt besøg, hvor bådene blev tjekket - foregik online. Og med to J/80ere på trailer på et og samme lastvognstog, var det noget af en aflevering.

Danske klubber støvsuger J/80-markedet
I forlængelse af sejlunionens satsning på og anbefaling af sportsbåde som klubbåde har der længe været diskussioner om at modernisere sejlklubbens flåde. Og i et samarbejde mellem sejlerskole og ungdomsafdeling blev der taget initiativ til at rejse pengene til de to både. En donation fra DIF og DGI’s foreningspulje på 175.000 kr og fra Nordea Fonden på 25.000 satte processen i gang. Klubben har sin egen lille sejlerfond, der kunne matche det samlede beløb og dermed startede jagten på to nyere J/80-ere.

- Det var noget af en udfordring at få fat i de rette både. Man skal være hurtig, da efterspørgslen er stor, forklarer Steen Hillebrecht, der har været med til at drive projektet, og fortsætter - Det er mit indtryk, at det i høj grad er danske klubber, der konkurrerer om disse både, idet jeg dels har hørt fra sælgere, at både gik til DK, dels har kunnet konstarere, at kort efter at en båd blev taget fra markedet, så var der opslag fra klubber, der lige havde afsluttet en handel.

Sejlads fra 8 til 88
Det er klubbens mål, at bådene skal fungere over for mange forskellige typer medlemmer. Steen Hillebrecht forklarer:
- Ligesom mange andre klubber kæmper vi med den udfordring, at vi mister unge sejlere, når de skal på efterskole eller gymnasiet. Vores tilbud matcher dårligt og konkurrencen om de unges opmærksomhed er stor. Der skal noget mere til, end kun sejlads. Derfor håber vi, at vi med sjove kølbåde, som også kan bruges til tursejlads med en lille kahyt, også kan skabe rammer til sjove og sociale aktiviteter, der er attraktive nok til at de unge holder kontakten med deres sejlklub. De skal selv være med til at skabe rammerne. En tilgang, vi er blevet meget inspireret af fra Hellerup og fra Sejlunionens Youngster koncept, som er under videreudvikling, og som vi gerne vil være en del af.

Men det er ikke kun de unge, som skal have glæde af de to J/80-ere.

- De skal selvfølgelig også bruges i sejlerskolen, hvor vi får en mere moderne båd, der også kan have en elev eller to mere med pr. instruktør, fortæller Steen Hillebrecht, og supplerer, at det typisk er manglen på instruktører, der skaber flaskehalse i forhold til møde den store efterspørgsel, som sejlerskolen møder.

Også pensionisterne - eller som man kalder dem i Vallensbæk - Gråsælerne får glæde af de nye både, idet det også er planen, at der skal være fast sejlads for de mere erfarne sejlere i bådene. - Og man må da gerne være ældre end 88. Men det lød godt, da vi skulle finde på et navn til konceptet, slutter Hillebrecht.World Match Racing Tour

VM Mathc Race: Live fra finaledagen på Bermuda - ***opdateret***

Kort Nyt

Cheftræner kåret i Horsens

World Match Racing Tour

VM Match Race: Dansk finaledeltagelse på Bermuda

World Match Racing Tour

VM i Match Race: BORCH VIDERE TIL SEMI

Kort Nyt

Photo award - stem på din favorit

Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

World Match Racing Tour

VM Match Race: Borch Racing videre til kvartfinalen - se...

★ Tursejlads

★ Vi har set nærmere på Sønderborgs livlige byhavn

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder

Nye: Ibizia 911 Touring og Grand Explorer