AC-75 video collection – se hvor vild den båd er!

Related Articles: «Der har aldrig før eksisteret en båd som AC-75»

De fire vidt forskellige versioner af den nye America's Cup-båd har nu fået en god portion træningstimer på vandet. Nogle af dem er fanget på video – du har måske endda set nogen af dem allerede. Her er en samling, hvor du møder både Emitates Team New Zealand, Luna Rossa Prada Pirelli Team, INEOS Team UK og American Magic.

Træning i simulator

Ligesom i SailGP foregår meget af træningen i simulator – i det her tilfælde har det været særlig vigtigt, eftersom ingen nogensinde har sejlet en sådan båd før. Træningen i simulator startede længe før bådene var færdigbyggede, så sejlerne havde allerede lært meget, inden de første gang gik om bord. Alligevel har de første måneder budt på diverse spektakulære situationer. Nogen af dem er med i video-kollektionen her. 

Vælter let i lav fart

En af de særlige udfordringer med en kølbåd, der dybest set ikke har nogen køl, og alligevel er vildt overrigget, er selvfølgelig at den vælter, lige så snart foilene ikke leverer den stabilitet de er beregnet til at give. Og det gør de jo ikke, når båden ikke foiler. Derfor har en AC-75 et svagt punkt i fasen inden eller efter foiling: Den har meget nemt ved at vælte, når den sejler langsomt. Jo mere fart, jo mere stabilitet.

Men når det hele spiller, bliver det tydeligt, hvilket fantastisk potentiale AC-75 har. Det er den yderste frontlinje i sejlsport lige nu. God fornøjelse!

 

 

 World Match Racing Tour

VM Mathc Race: Live fra finaledagen på Bermuda - ***opdateret***

Kort Nyt

Cheftræner kåret i Horsens

World Match Racing Tour

VM Match Race: Dansk finaledeltagelse på Bermuda

World Match Racing Tour

VM i Match Race: BORCH VIDERE TIL SEMI

Kort Nyt

Photo award - stem på din favorit

Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

World Match Racing Tour

VM Match Race: Borch Racing videre til kvartfinalen - se...

★ Tursejlads

★ Vi har set nærmere på Sønderborgs livlige byhavn

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder

Nye: Ibizia 911 Touring og Grand Explorer