Tilbagekaldelse: Farlig nødluge monteret i turkatamaraner

Related Articles: Atlas del 3 - Sejlads i Fransk Polynesien med katamaranenen

Fountaine Pajot, Catana-Bali, Lagoon og Nautitech er de største katamaran-producenter i verden. De advarer alle sammen nu mod en defekt nødluge, som er installeret i flere af deres modeller indtil september 2018.

Goiot 49.42
Eftersom katamaraner kan vælte (for tunge turkatamaraner er faren dog mest teoretisk) skal de være udstyret med en nødluge, så man kan komme ud, hvis båden vælter og man bliver fanget inde i den.
Mange af modellerne fra de store katamaranproducenter har brugt en bestemt luge fra producenten Goiot. Det er en model ved navn 49.42, og problemet er at glasset simpelthen kan falde ud. Muligvis fordi limet der holder glasset på plads ikke hæfter godt nok til rammen.

goiot 49.42

Goiot 49.42 – en nødluge, der skaber nødsituationer.

Glas kan falde ud
Nødlugen er typisk placeret i skrogene indvendigt – altså mellem skrogene – og tæt på vandlinjen. Det er svært at se hvad der sker her. Hvis glasset falder ud, det ikke opdages i tide, kan båden fyldes med vand og i værste fald forlise. Det er allerede sket i et tilfælde – en Fountaine Pajot Helia forliste udenfor Marokko i september 2018, efter at glasset faldt ud af nødlugen. Flere andre både har været i alvorlige nødsituationer, af samme årsag.

Bedes kontakte forhandler
Alle ejere af katamaraner fra de nævnte producenter verden over opfordres nu til straks at kontakte deres forhandler, evt. værftet direkte, for at få information om hvorvidt deres båd er udstyret med nødlugen Goiot 49.42 – og i så fald, hvordan problemet skal løses.America's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se video

★ Historien

☆ PDF : Titanic skal sejle igen, skal du med?

Kort nyt

På fisketur? Nyt smart ekkolod fra Garmin

Vendée Globe

Se skaderne på HUGO BOSS - Alex Thomson holder modet oppe

Vendée Globe

Alex Thomson bygger båd

Vendée Globe

Bossen i store problemer - måske

Kort nyt

ARC-start i dag: Sarah og Martin er på vej over Atlanten

Kort nyt

Lars Løkke tager også turen over AtlantenSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder