fbpx

E-Sejlads: Underseedet 'Team Denmark' vinder guld over verdensmestrene

Inkluder i Newsletter: Ja

Esport og dermed e-sejlads vinder frem med hastige skridt. Onsdag vandt 'Team Denmark' turneringen LAST IS OUT Regatta, foran de tidligere verdensmestrene fra Frankrig. Danskerne var tæt på at miste det hele, men kom stærkt igen, og tog sejren. Det var først efter 12 indledende race at de tidligere verdensmestre fra Frankrig måtte se sig slået.

LAST IS OUT
Formatet LAST IS OUT er simpelt opbygget. Et hold har tre spillere, og hold fra hele verden kan deltage. Et dansk hold må dog kun bestå af danske spillere, og det samme gælder for de andre nationer.

Alle holdene sejler mod hinanden i de velkendte J/70’ere. Der sejles gentagende mindre sejladser efter hinanden af ca. 7-9 minutters varighed indtil der kun er to hold tilbage. Der er en regel der gælder for alle sejladserne, den sejler som kommer sidst, ryger ud, og det gør resten af hans hold også. Ender man på sidstepladsen i et race, er man definitivt ude i kampen om guldfinalen.

Regerende verdensmestre udfordret
Efter 12 race lykkedes det endeligt 'Team Denmark' at kunne slå det franske hold. Et fransk hold der ellers havde alle forudsætninger for at nå guldfinalen og dermed tage guldet. Det franske hold, som både havde verdensmestrene fra 2018 med på holdet, samt sølv medaljetager fra VM i 2019, kunne dog ikke slå de danske stjernersejlere.

Guldfinalen var utrolig spændende og endte til danskerne fordel med en 3-1 sejr.

Lukas Mohr fortæller om aftenens sejladser; ”Vi starter som underseedet! Vi laver nogle små fejl som koster os dyrt i de indledende sejladser – men vi havde is i maven! Vi kom i bund og grund bedst ud af nærkampssituationerne, når det virkelig gjaldt”, fortæller en af landets bedste e-sejlere.

Gense sejladser her

e skærm




Seneste nyheder





Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: KAS var få point fra cuttet





Udvalgte artikler *