European Yacht of the Year: Den mest interessante båd, som ikke vandt

Eksklusivt interview:

Beneteau var i den grand med i konkurrencen om at blive årets båd 2020 i Performance Cruiser-kategorien. Som det nok er kendt for Bådmagasinets læsere, så måtte De se sig slået af danske X-Yachts X 40.

Der er imidlertid ingen tvivl om, at Beneteau er kommet rigtig godt fra start med relanceringen af First-serien med First Yacht 53. Båden har smukke linjer, der er tænkt innovative tanker om læ og den sejler godt.

Inspireret af kapsejladsbådene skal båden have en del krængning for at hente stabilitet fra skrogdesignet og for samtidig at reducere den våde overflade. Og med næste fem meter i bredden giver det udfordrninger for designet af et sikkert cockpit.

Hør i videoen her om hvordan samarbejdet har været mellem de to italienske legender Lorenzo Argento (bl.a. Wally) og Roberto Biscontini (flere America’s Cup-kampager) og Beneteau repræsenteret af Damien Jakob.

PS: der var ingen sure miner hos design-teamet, da det lørdag aften stod klart, at X-Yachts havde vundet Performance Cruiser kategorien. Tvært imod er de klar til at gå i fuld konkurrence “mode", når der i de kommende år bliver lanceret både større og mindre både i den nye First serie.
Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen