European Yacht of the Year: Vinderne - Dansk triumf

Dansk værft vinder European Yacht of the Year. Fem priserne blev uddelt lørdag aften på verdens største bådemesse Boot i Düsseldorf.

European Yacht of the Year er den mest prestigefulde pris at vinde for bådeværfterne. Og der var også en sitrende intens stemning, da spændingen blev udløst på Flagship Night 2020. Fra dansk side kan vi være stolte over at have en båd blandt vinderne. X-Yachts tog nemlig stikket hjem i Performance Cruiser kategorien med deres X 4.0.

Her får du vinderne i fire ud af fem kategorier – der skete nemlig det helt usædvanlige, at der i år ikke blev uddelt en pris i flerskrogskategorien, da ingen af de nominerede kunne leve op til titel som årets båd.

Læs mere om juryens beslutning for flerskrogsbådene i morgen her på sitet, og læs meget mere om vinderne i det kommende nummer af magasinet BÅD, der er på gaden torsdag den 6. februar, hvor du i magasinet kan læse begrundelser og citater fra samtlige 12 medlemmer af den internationale jury.


Family Cruiser
Beneteau Oceanis 30.1
Beneteaus har lavet en rigtig vellykket begynderbåd. Den har alle liner og trim som kan gøre dig til en bedre sejler. Den har masser af volumen om læ – faktisk så meget, at man ikke skal mange bådgenerationer tilbage for at finde den samme volumen på en 35 fod.
Alt i alt en suveræn vinder som vil være optimal at tage venner og familie med i på lange weekendture.

eyoty19rt oceanis

Specifikationer:
Oceanis 30.1 Cruise
Længde 8,99 m
Bredde 2,99 m
Dybdegang 1,3 -1,88 m
Vægt 4 tons
Storsejl 23,8 m2
Forsejl 15,2 m2
Design Pascal Conq
Værft: Beneteau


Performance Cruiser
X40
X40 er den mindste båd i Pure X-serien, og den deler sine grundlæggende linjer med sine større søstre. X40 sejler godt på kryds og det en fornøjelse at stå bag rattet. Spil, beslag, hal og trimliner sidder rigtigt, og det hele er dimensioneret efter bogen. Der er lækkert og lyst og man vil gerne opholde sig salonen eller i sin kahyt.

eyoty19rt 2590

Specifikationer X 4.0
Længde 11,5 m
Bredde 3,81 m
Dybdegang 2,1 – 2,4 m
Vægt 8,1 tons
Storsejl 47 m2
Forsejl 31 m2
Design X-Yachts Niels Jeppesen
Værft: X-Yachts


Luxury Cruiser
Amel 60
En nærmest perfekt båd til ocean sejlads, eller til at leve om bord på. Der er tænkt på alt og der er tilsyneladende kun truffet rigtige valg. Vælger du at bruge båden til blue water-sejlads vil du være i beskyttet og sikkerhed i bådens pilothouse, hvis havet skulle vise sig fra sin barske side. I magsvejr vil det generøse agterdæk indbyde til badning og solbadning, læsning eller anden afslapning.

eyoty19rt 3545

Specifikationer

Amel 60
Længde 19 m
Bredde 5,33 m
Dybdegang 2,34 m
Vægt 30 tons
Krydsstel 128 m2
Design Berret-Racoupeau
Værft Amel

Racer Cruiser
Dehler 30 od
Den er bygget let og stift, og du er i total kontrol på både kryds, læns og halvvind, når båden smadrer derudaf. Den har kulfibermast, bovspryd, outriggere, vandballast og et opklappeligt propel-system. Der er altså et hav af trimmuligheder, og den vil gøre sine kommende ejere beskæftiget og glade

dehler30 od

Specifikationer
Dehler 30 od
Længde 10,3 m
Bredde 3,25 m
Dybdegang 2,2 m
Vægt 2,8 tons
Storsejl 34,5 m2
Forsejl 28,5 m2
Design Judel/Vrolijk & Co
Værft: Dehler Yachts

Innovation Award
ClubSwan36
Swan har lavet et modigt træk med denne båd og det belønnes de for med innovationsprisen. De forsøger at åbne deres eget marked nedad og starte deres fødekæde blandt yngre og mere sportsinteresserede sejlere. Det finske værft ikke kun for båden, men også for at have øjnene rettet mod vigtigheden af at skabe et community, der trækker yngre sejlere til. I vores trykte udgave som er på gaden denne måned, kan du læse alt om ClubSwan36 - køb magasinet i e-version her

swan36

Specifikationer
Længde 11 m
Bredde 3,6 m
Dybdegang 2,75 m
Vægt 2,6 tons
Storsejl 58,4 m2
Forsejl 33,5 m2
Design Juan Kouyoumdjian
Værft Nautor’s Swan

Multihulls
Ingen vinder

To nominerede ingen vindere, da hverken Neel 47 eller Excess 15 kunne levere det der skal til for at være en vinderbåd i European Yacht of the Year konkurrencen. Læs mere om hvorfor juryen, hvor BÅD har sæde, valgte ikke at uddele en pris i denne kategori i morgen her på sitet.
Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen