Giv din stemme med: European Yacht of the Year 2020 – del II

Related Articles: European Yacht of the Year: Giv din stemme med - del I

Det er på lørdag den 18. januar, at det offentliggøres, hvilke både, der vinder den vigtigste konkurrence for bådeværfterne – European Yacht of the Year 2020. Beslutningen er allerede truffet. Det blev afgjort af den 12 mand store jury, hvor BÅD sidder med, tilbage i oktober, da der blev testsejlet ud for Port Ginesta ved Barcelona.

Ligesom på film
Nogle gange er det imidlertid med både som med film … anmeldere og publikum ikke enige. Så mens vi venter på at juryen offentliggør vinderne, kan du her give din stemme til kende - hvilke både synes du bør vinde i de forskellige kategorier?

Mandag så vi på kategorien 'Familie både' - I dag tirsdag ser vi på hurtige performance krydsere, hvor danske X-Yachts har deres mindste båd fra Pure X-serien med.

De nominerede i Performance Cruiser kategorien er:

eyoty19rt 0853
Beneteau First Yacht 53
Beneteau begyndte for to år siden fornyelsen af ”First” brandet. I 2019 søsatte de den første First Yacht som er en 53 fod meget moderne stilren båd. Der er italiensk design både ud- og indvendig og det ser man for 53eren suger opmærksomhed til sig. Den sejler forrygende især når den får lov at lægget øret rigtigt. Om læ – der vil du gerne holde en fest.

eyoty19rt 3470
Italia Yacht 11.98
Denne ægte italiener kan udover sit smækre ydre bryste sig af at være velsejlende i en sjælden set grad – måske var det derfor, at båden vandt ORC VM i 2019. Den har et væld af gennemførte og velplacerede trimliner og med den rigtige mand til at trække i linerne sejler den som en drøm. Om læ er der virkelig blevet tænkt ud af boksen med et originalt design, som sikkert vil få mange traditionalister til at græde sig i søvn pga. af manglen på blå hynder og mørkt træ.

eyoty19rt 2590
X-Yachts 40
Det er igen X-Yachts, der svinger Dannebro i den hårde internationale konkurrence. Og de gør det godt med den ”lille” 40 fod fra PureX-serien. Båden sejler godt, og den gør det med enkle og effektive midler. Den er tilgivende og rorsmanden finder dens sweet spot uden at skulle være verdensmester. Dens ydre er til den buttede side med det høje fribord, men så snart den krænger, ser den godt ud. Om læ er der lyst og lækkert og i salon og kahytter er man glad for den volumen, som det høje fribord giver.

Se gallerifoto af de tre nominerede under afstemningen


Stem på din Performance Cruiser favorit


GalleriSeneste nyheder

Trends fra Boot: Hvor er vi på vej hen?

L4 Trifork med danskere om bord i ny rekord

Eks-soldat vogter AC-pokal

Multihull chok: Ingen værdige vindere


Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen