Danske Tursejlere: Klappen er gået ned for Sund & Bælt

Related Articles: Beslutning kom som en tyv om natten - læs svar fra ministeriet!, Brolukning? Katastrofale konsekvenser lurer i det fjerne!, Klapbro over Guldborgsund lever - se tv indslag, Skandale beslutning lurer! Gennemsejling af Guldborgsund stopper

Klappen er gået ned for Sund & Bælt - det mener man i hvert tilfælde hos Danske Tursejlere. Som vi for nogle dage siden kunne fortælle her på baadmagasinet.dk - så oplysste Sund & Bælt kort før jul, at Kong Frederik IX’s bro, der forbinder Falster og Lolland, ikke skal være en klapbro, når Femern-forbindelsen bliver etableret. Dermed ville Guldborgsund blive spærret for gennemsejling for alle skibe højere end fire meter.

Sund & Bælts nyhed chokerede sejlerne og de erhverv, som lever af kystturismen, der kunne se skriften på vægen, idet den gik direkte mod den vedtagne planlov for jernbanetrafikken i forbindelse med Femern-projektet. Et forhold som Transport- og Boligministeriet i en mail til TV2 ØST bekræfter her i begyndelsen af det nye år. Her lyder det: Transport- og Boligministeriet kan oplyse, at der ikke er truffet beslutning om at ændre den i anlægs- og driftsloven for Femern Bælt-forbindelsen med tilhørende landanlæg i Danmark angivne enkeltsporede jernbaneklapbro over Guldborgsund til en fast jernbanebro.

Total forvirring
- Sund og Bælt med deres markante udmeldinger bragt sindene i kog og løfte forvirringen til uanede højder. For der har været mange spekulationer om risikoen for en permanent lukning af Guldborgsundbroen, siger Leif Nielsen, forretningsfører i Danske Tursejlere.

Fritidssejlerne kommer ”op på broen”
Sund & Bælts planer om en klapløs bro, har samlet fritidssejlerne til kamp for at sikre fortsat fri gennemsejling af Guldborgsund. De lokale sejlklubber assisteret af de store landsdækkende organisationer: Dansk Sejlunion, Danske Tursejlere og Foreningen af Lystbådehavne i Danmark har sat fokus på konsekvenserne ved Sund & Bælts beslutning og været aktive med faktuelle indspark til debatterne på alle niveauer.

- Det er ikke kun sejlernes interesser der er på spil. Hele området omkring Guldborgsund er et sandt mekka for friluftsoplevelser. Der ligger uanede muligheder for videreudviklingen af kystturismen og fritidssejladsen i de øvrige kommuner omkring den østlige del af Syddanske Øhav, påpeger Leif Nielsen.

Fortsat opmærksomhed
Hvis planloven skal ændres, så broforbindelsen alligevel medfører et stop for den fri gennemsejling af Guldborgsund, så kræver det, at Folketinget vedtager en ændring af loven. Derfor er der stadig brug for stor opmærksom på, hvad der tages af initiativer i den retning, mener Leif Nielsen.

- Vi bakker fuldt op om Borgmester i Guldborgsund Kommune, John Brædder, som klart tilkendegiver, at Guldborgsund Kommune ønsker en broløsning med broklapper og dermed med gennemsejlingsmulighed i hele Guldborg Sunds udstrækning til glæde for den fortsatte udvikling af kystturismen og fritidssejlads i området. Men vi sender også en stor ros til Trafikministeriet, for at kaste lys over broprojektets lovgrundlag, slutter Leif Nielsen fra Danske Tursejlere.★ Interview & Portræt

★ Rikke Hvilshøj: Ultimativ frihed - total afkobling

Kort Nyt

Husbåde på Falster er start på ny bydel

Kort Nyt

Sejlere fra Norge slipper for 6-dags reglen

Kort Nyt

Turister har en nøglerolle i Anholt Havn

Kort Nyt

"En eremit i Sargassohavet"

Kort Nyt

Sydhavnens Unge Sejlere fejrer 5 år

★ Test af sejlbåde

★ Waszp på egen krop

Kort Nyt

Ikke overraskende - årets ØRC er udsat

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker

Interessen boomer for at købe båd