fbpx

ARC: 3 danskere på vinder-båden - læs fyldig beretning

Inkluder i Newsletter: Ja

Tre danskere valgte den helt rigtige båd, da de kort før starten på årets ARC fik en 'skør ide'. Læs uddybende og fyldig beretning fra turen over Atlanten. De vandt, som de første danskere nogen siden, den berømte årlige kapsejlads over Atlanten, Atlantic Ralley for Cruisers (ARC, red.). 

12 mand på 48 fod
Sammen med resten af det internationale mandskab på den britiske sejlbåd Scarlet Oyster sejlede de tre danskere som første båd i mål på Sct. Lucia i Caribien. De vandt ikke bare deres klasse men blev overalt-vinder med den 48 fod lange engelske sejlbåd Scarlet Oyster, som gennemførte turen over Atlanten på kun 15 dage. De tre danske sejlere Flemming Christiansen, Henrik Linde og Niels Christiansen er dermed de første danskere nogensinde, som har vundet overalt på ARC kapsejladsen.

Det var tre trætte men glade danskere, døbt The Danish Vikings, som fortæller til pressen, at det har været en fantastisk oplevelse, selvom sidste halvdel af kapsejladsen foregik i vindstyrker på 20 til 40 knob, og medførte en del materiel skade, bl.a. en flænget spiler og en beskadiget mast - men hele historien bag, og en nærmere beskrivelse af turen over Atlanten kan du læse, ved at klikke på linket til historien her (ekstern pdf, red.)

arc sejr

 En del af besætningen, inklusive den britiske skipper - kunne forleden modtage vinderpokalen på Sct. Lucia, inden de i dag - den 23. december lander i København, og lige kan nå hjem og fejre jul med deres familie i Danmark.